Извън България

Природата ни е „проклела“ да сме спънати

Освен децата, възрастните всъщност не предполагат колко често не умеят да използват краката си, установиха изследователи от университета Пърдю в Индиана, САЩ.

Учените са открили, че хората са „изненадващо спънати” в краката. Мнозина са склонни към тромавост и залитане и то не само като деца, но и в по-късен етап от живота.

Експертите доказаха, че ходенето всъщност е трудно за хората. Оказва се, че паданията след спъване са третата най-честа причина за контузии сред възрастните.

Участниците в изследването на възраст между 18 и 35 години трябвало да си отбелязват всяко падане, подхлъзване или друга злополучна случка, причинена по време на ходене в 16-седмичен период от време.

Според проучването 58 на сто от нараняванията настъпват по време на разходка. Най-вероятната причина в 48% от случаите е препъване, а 25% падат след загуба на равновесие. /БГНЕС

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker