Ботев ПловдивТопФутбол

Принца на Пловдив: Ако руският милиардер дойде в Ботев, сигурно ще изпере някой лев

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) Тодор Тимонов известен още с прякорите си “Прица на Пловдив” и “Лимона” даде интересно интервю, в което говори за ситуацията в Ботев, за своя идол Франческо Тоти, за сегашния тим на ЦСКА-София, за треньора Бруно Акрапович и още други теми. Ето какво заяви той за “Дспорт”:

Здравей, как си? С какво се занимаваш? Вече си встрани от медийното внимание, но съм сигурна, че на хората отново ще им е приятно да чуят за теб все пак си Принца на Пловдив.

– В интерес на истината това, че си далече е по-добрият вариант, когато много-много се набиваш на очи те спрягат с какво ли не и е доста натоварващо. Добре съм. Работя, играя в Марица в Трета лига и си гледам семейството.

Преди 11 години игра за ЦСКА срещу Рома пак в груповата фаза на Лига Европа. Какво си спомняш от този сблъсък освен,че и в двата двубоя загубихте?

– Реално погледнато това е доста назад във времето. Спомням си, че мачът в София се игра около 12-15 декември. Беше доста студено. Беше последен мач за сезона като цяло. Не бяхме взимали пари три месеца. Вечерта преди мача ни закараха с автобуса, взехме накуп три заплати и премията за влизане в Лига Европа. Настроението ни беше доста приповдигнато. В интерес на истината с момчетата си говорихме, че ще излезем и ще победим Рома, а стана точно обратното. Те на ходом едва ли не си взеха трите точки с резултат 3:0, ако не се лъжа, въпреки че играхме добре. Нашето първенство е много далеч от всяко едно в Европа.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Съжаляваш ли, че и в двата мача Тоти не игра?

– Съжалявам, да, особено в Италия. Самият факт, че той беше на резервната скамейка в Рим ми беше достатъчен. След мача си взех фланелка от него. Видях се лично с него и се запознахме. Съжалявам наистина. Принца на Пловдив излезе точно заради него. Не е тайна, че той ми е любимият футболист. След като не играе, нямам любим футболист. Не омаловажавам Меси, Роналдо и другите футболисти, но моите тип футболисти вече ги няма, а Тоти беше един от тях.

Какви са приликите и разликите между онзи отбор на ЦСКА в който игра ти и в сегашният?

– Няма никаква прилика в двата отбора. Разликата е такава, че тогава футболистите, които играехме бяхме много по-добри футболисти от момента футболистите, които играят в ЦСКА. Ако се организира един мач между онези футболисти от онзи отбор и тези, ще ги бием с лекота с 3:0 и ние. Не искам да обиждам никого, нито новия треньор, нито ръководството, но тогава имаше много по-стойностни футболисти, а Любо Пенев беше треньор. Всички футболисти го гледахме в очите и му вярвахме. Той ни събра от доста отбори, а за доста кратко време постигна нещо. Още на втория-третия месец влязохме в групите на Лига Европа. Разликата е, че тогава футболистите бяхме по-добри.

Тогава треньор беше Любо Пенев, а сега е Бруно Акрапович – силни фигури. Какво ти е мнението за босненеца и изненадан ли беше, че той пое ЦСКА?

– Бях изненадан, че пое ЦСКА, защото нещата в Локо Пловдив му вървяха, случваха му се. Цяла България видя, че преобрази отбора. В началото беше на косъм да го освободят, защото не му се получаваха нещата. Явно успя да убеди Крушарски и футболистите, че той е силната фигура и каквото каже, трябва да се изпълнява и да се прави. Най-вероятно и в ЦСКА ще му се случат нещата, но се изисква време. На всеки един треньор трябва да му се даде време, за да работи, за да се види неговия почерка и начина на игра на отбора. Ще успее според мен.

Има ли шансове “червените“ да вземат този път нещо? Говори се че Рома , ще дойде с не много силен състав.

– В началото на седмицата излезе статия, че треньорът на Рома ще експериментира и ще дойде с млади футболисти, което е ОК. Развитието на футбола са младите футболисти. Идва моментът, в който ЦСКА трябва да се възползва. ЦСКА трябва да натисне и да вземе трите точки, които ще останат в историята. Всяка една точка в тези турнири е пари. Той Бруно Акрапович го намекна преди предния мач.

Ти си дългогодишен футболист на Ботев Пловдив няма как да подминем и тази тема. Защо “канарчетата“ стигнаха до тук?

– Вече съм извън “кухнята“. Всеки един отбор има спадове и кризи. В случая и Левски са горе-долу на същото място, като Ботев – една голяма дупка. Въпрос на време е, въпрос на финанси и за двата отбора да се случат нещата. Още един-двама качествени футболисти в Ботев и един-двама в Левски, с добри треньори и добра организация. Не мисля, че мястото им е там, където се намират в момента. Времето ще покаже.

Има ли светлина в тунела и ти задаваш ли си въпроса като повечето фенове, какво ще търси един руски милиардер в Пловдив?

– Нямам идея. Сигурно да изпере някой лев. Той има доста футболисти и обичал футбола. До колко е вярно, не знам.

Няма как да избегнем и темата с пандемията. Плаши ли те това нещо и какво би посъветвал хората, които все още поставят всичко под съмнение?

– Хората трябва да се пазят. Вирусът съществува, но според мен не е толкова опасен. Гледам да не гледам много телевизия и новини.

Виждаш ли се във футбола на ръководен пост или като треньор?

– Имаше един момент, в който започнах да вадя лиценз и да се занимавам. В началото започнах да водя деца, след това станах треньор на Европейски колеж Пловдив. С течение на времето се разочаровах и стопирах всичко. Обадиха ми се от Марица и се върнах пак да играя. Не знам, в интерес на истината е възможно. Ясна ми е материята, но ще видим. Към днешната дата не ми е приоритет и фикс идея, но всичко е възможно.

НОВО: Депозирай бързо и лесно в bet365 вече и с EasyPay, гледай Серия А, Бундеслига и Ла Лига безплатно

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

https://www.tribunaplovdiv.bg/1000-лв-начален-онлайн-казино-бонус-от-efbet-и-200/

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker