бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Привържениците на Ботев с писмо до всички институции по повод смърта на Тоско Бозаджийски

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив, Сдружение ПФК Ботев и Обединени фракции “Бултрас” публикуваха и разпостраниха днес отворено писмо до всички важни институции в България по повод смъртта на 28-годишния фен на “жълто-черните” Тоско Бозаджийски.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакорска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

На 05.01.2020 год. в гр. Солун, Р. Гърция, бе извършено организирано въоръжено нападение срещу български граждани, в резултат на което бе убит Тоско Бозаджийски от гр. Пловдив, на 28 години.

Тоско и негови приятели посетили на 04.01.2020 год. футболната среща между отборите на “Арис“ и “ПАОК“ от гр. Солун, Р. Гърция. На следващият ден около 16 часа, отивайки към своите автомобили са нападнати от над двадесетина фена на “ПАОК“, въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След жесток побой върху българските граждани, Тоско загива, а други двама българи са откарани в болница с множество телесни рани. По наша информация, смъртта на Тоско е настъпила в резултат от множеството вътрешни кръвоизливи и рани в следствие от нанесения побой, а не от прегазилата го кола, както се тиражира публично в медиите.

Тоско Бозаджийски е избран за Председател на УС на “Клуба на привържениците на Ботев Пловдив“, обичан и уважаван от много от нас, инициатор и организатор на множество благотворителни социални инициативи на феновете на Клуба. Носител на чистите високи идеали, с които е създаден и съществува до днес нашия Клуб.

Според неофициална информация, водач на организираната престъпна група, нападнала нашите приятели е лице, син на висш гръцки полицейски началник, занимаващ се с футболното хулиганство. Имаме сериозни основания за безпокойство, че случаят ще бъде потулен и виновните ще останат ненаказани. Настояваме за безпристрастно разследване, което да разкрие действителните причини за смъртта на Тоско.

В допълнение искаме да обърнем Вашето внимание, както и това на цялата световна футболна и спортна общественост и към приложения видеоклип, в който часове след трагедията по време на местен баскетболен мач феновете на “ПАОК“ тържествуват над смъртта на Тоско.

Очакваме пълно съдействие от държавните институции на Р. България и Р. Гърция за разкриване на истината от компетентните органи и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона.

“Клуб на привържениците на Ботев Пловдив”

“Сдружение ПФК Ботев”

Обединени фракции “Бултрас”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker