Ботев ПловдивДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Прекратиха дербито Локомотив – Ботев при набор 98

По изключително скандален начин завърши пловдивското дерби от последния кръг при набор 98 между Локомотив и Ботев. В 68-ата минута, при резултат 2:0 в полза на “канарчетата”, домакините от Локомотив решиха да прекратят срещата и треньорът на “черно-белите” извади тима си от терена.

“Жълто-черните” футболисти направиха изключително трогателен жест към своя наставник Иван Кочев. Всички играчи на “канарчетата” се появиха на изкуствения терен на “Лаута” с тениски, на които бе изписано: “ИВАН КОЧЕВ – страхотен човек, невероятен треньор, добър приятел”.

Първата част на срещата бе равностойна, като и двата отбора имаха своите възможности за отбелязване на гол. Още във 2-ата минута Лъчезар Захариев проби отлично по десния фланг и центрира към Мартин Анастасов, който с удар от 3-4 метра не успя да уцели вратата. Отговорът на домакините не закъсня и 5 минути по-късно, след изпълнение на свободен удар от Георги Саватинов, топката се удари в левия страничен стълб на вратата на Стамболийски. След вихреното начало, играта се водеше предимно между двете наказателни полета и положенията бяха рядкост.

В 22-ата минута Милко Георгиев напредна от собствената си половина и намери Атанас Пашалиев, който центрира добре, но ударът на Лъчезар Захариев с глава бе неточен. 3 минути по-късно “смърфовете” също стигнаха до добра ситуация, след като топката бе центрирана от ъглов удар в наказателното поле на Ботев, футболист в “черно-бяло” бе оставен непокрит и я засече с глава, но Димитър Стамболийски се бе пласирал отлично и улови. До края на първата част и двата тима не успяха да сътворят нищо интересно.

След почивката “жълто-черните” заиграха по-добре от съперника си и контролираха топката в дълги периоди от игровото време. В 43-ата минута, след неразбирателство в “черно-бялата” отбрана, топката се озова в Лъчезар Захариев, който обаче не отигра добре положението и шутира неточно. В 63-ата минута ботевистите откриха резултата, след като Йосиф Табаков получи топката на около 22 метра от вратата на “смърфовете” и шутира, ударът му изненада вратаря на домакините и той не успя да се намеси добре, а топката се оплете в мрежата за 1:0.

Така се стигна до фаталната 68-ма минута на срещата, в която домакините напуснаха терена след нареждане на старши-треньорът им Иван Петров – Чикиста. “Жълто-черните” получиха право да изпълнят пряк свободен от над 20 метра, зад топката застана Йосиф Табаков, който с изключително красив и плътен удар прати топката в мрежата за 2:0. След попадението Сонер Полат от състава на символичните гости хвана топката и започна да прави трикови изпълнения, при което Георги Саватинов го подкоси с шпагат без топка при спрялата игра и главният съдия заслужено показа червен картон на Саватинов и жълт картон на Полат. Това вбеси треньора на “смърфовете” и той реши да извади отбора си. “Жълто-черните” останаха на терена и видимо искаха срещата да продължи, но домакините не бяха на същото мнение и не се завърнаха на игрището. При създалата се ситуация на съдийската бригада не й остана друго решение, освен да сложи точка на срещата.

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

6 Коментара

  1. Към -ника АЗ,
    Научи ,се първо да пишеш ,след това ,какво е проза и накрая ,когато искаш да се изразяваш по човешки както твърдиш ,пиши в прав български текст ,а дали Локомотив и децата са цигани ,силно се съмнявам ,простако селски ,защото единственото нещо ,което крепи Ботев и името му са изпраните пари на вашите цигани от ДПС .Ай със здраве простако ,селски и вземи научи малко граматика на българския език.

  2. все си мисля,че трябва да има промени в тая школа с тия треньори…не знам ама кви физкултурници има не е истина,добре,че поне ония наркоман го махнаха най-после

  3. Типично злобна и грозна проява. От малки феновете на локомотив (забележете, не казвсм буфери или цигани, изразявам се културно и по човешки) се учат ссмо на едно: да мразят Ботев. Това е най-важното.

    1. Добре,а това с дриблирането не е ли изнервяне на обстановката,нормално е човек да се изнерви и да налети на бой,в случая нашият играч не е реагирал подобаващо,но на терена е така – емоциите взимат превес,нормално е,особено за такова дерби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker