АкадемикБаскетболИз градаПловдивчани

Предстои сезон на очакванията за Академик

През последната кампания в Националната Баскетболна Лига на България Пловдив се завърна на баскетболната карта на страната, а основен виновник за това бе отборът на Академик Бултекс 99.

Тимът направи впечатляваща кампания и бе голямата изненада на сезона. Сега обаче за тях ще бъде още по-трудно, защото с доброто си представяне те вдигнаха летвата на очакванията, а такива през новия сезон няма да липсват. До старта на новия сезон в НБЛ има доста време, но феновете на баскетбола могат да намерят други първенства, на които да залагат в най-добрите онлайн букмейкъри за страната.

Повече информация за тях може да намерите в сайта на Efirbet.com, където има ревюта и експертни оценки за всеки букмейкър.

 

Силните факти за Академик

 

Отборът на Асен Николов финишира на втора позиция в редовния сезон на първенството. Изоставайки единствено на Лукойл Академик, пловдивският отбор записа страхотно представяне. Само 8 загуби за тима през редовния сезон, докато победите бяха 16.

 

Много силен факт за представянето на отбора беше домакинската форма! В зала “Строител” тимът спечели всеки един от първите си 10 мача през сезона. Не се виждаше кой може да спре Академик в Пловдив, но и това се случи, след като в последните 2 кръга от шампионата бяха допуснати 2 поражения. Академик изпусна шанса да запише пълен актив у дома, но ще има шанс да опита пак през новия сезон.

 

За разлика от представянето си през сезон 2015/2016, когато завърши на 9 място, само година по-късно Академик Бултекс 99 впечатли в НБЛ. Това се дължи и на стабилния отбор, с който разполагаха. В него блестеше Джордан Семпъл, който бе и може би най-добрият играч в лигата през изминалата кампания!

 

Академик се класира успешно за плейофната фаза, където дойде разочарованието, но с представянето си в редовния сезон ще накара феновете в града под тепетата да мечтаят за нещо повече през идната кампания! Много добри оферти за залози на баскетболни срещи ще откриете в букмейкърския сайт за спортни залози на Betfair. Още информация за него и услугите кеш аут и Price Rush, може да откриете в специализирания сайт на Efirbet.

 

Разочарованията за Академик

 

След подобно силно представяне в редовния сезон, нормално е да има високи очаквания за представянето на тима в плейофната фаза. Точно там Академик се пропука. Отборът отпадна още на четвъртфиналите, когато поведе на Черно Море у дома, допусна изравняване във втората среща, а в решителния мач у дома – загуби.

 

Загубата за Академик наистина бе тежка, понеже тя дойде след тройка за гостите от Варна в последната секунда на мача, която им донесе крайния успех с 94-92. Другото голямо разочарование през кампанията беше в турнира за Купата на България. Пловдив бе домакин на състезанието, което се проведе в зала “Колодрума”, а очакванията за Академик бяха големи.

 

Пловдивският тим нямаше проблеми срещу Спартак Плевен на четвъртфиналите, но още в следващата фаза отпадна, след като загуби от Берое. В крайна сметка Академик падна и в мача за бронзовите медали от Балкан, което ги остави на 4 позиция в крайното подреждане за купата. Има още един факт от статистиката за Академик, който оставя впечатления на разочарование.

 

Академик Бултекс 99 е трети в подреждането по най-много допуснати точки в редовния сезон! Пловдивчани са изпреварени от последния Левски и Спартак Плевен, които завършиха на 6 позиция. Точковата разлика на Академик през редовния сезон е едва +16, което е твърде малко. Шампионът Лукойл Академик завърши с +339 точкова разлика, а Берое приключи с +164. Пловдивчани имат да свършат още доста работа, ако искат да достигнат и да подминат конкурентите!

 

Академик Пловдив остави страхотни впечатления с представянето си. Предстоят им обаче трудни моменти, понеже е почти сигурно, че Джордан Семпъл, Оскар Белфийлд и Шахид Дейвис ще напуснат отбора. Тримата американци бяха важна част от тима, особено Семпъл. Очаква се Асен Николов да остане на треньорския пост и отново да поведе отбора през новия сезон. Този път очакванията ще са големи, но дали Академик ще ги оправдае, предстои да разберем!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker