Анализи и коментариДруги спортове

Преди мача на годината за българския спорт Пулев – Кличко

Само няколко часа остават до най-чаканият двубой в българския спорт и в света на бокса между българския боксьор Кубрат Пулев и носителят на пет пояса в профи бокса и един от най-великите боксьори в последните 15 години Владимир Кличко. Двубоят между двамата е в събота от 23:45 (българско време) в “О2 арена” в Хамбург и ще бъде предавана пряко по Нова Телевизия.

До сега Кубрат Пулев няма загуба на профи ринга откакто дебютира през 2009, Кобрата записа 20 победи, 11 от които след нокаут. Владимир Кличко е професионалист от 1996г. и има записани общо 65 двубоя, 62 победи, от които 52 спечелени чрез нокаут и 3 загуби (Рос Пурити (САЩ) през 1998, Кори Сандерс (ЮАР) през 2003 и Ламон Брустър (САЩ) през 2004). Така 10 години вече украинецът е без загуба на профи ринга.

Залогът в двубоя е цели 5 титли за Интернационална бокс федерация в тежка категория, Световна бокс асоциация в тежка категория, Световната бокс организация в тежка категория, Интернационалната бокс организация в тежка категория и Световен шампион The Ring в тежка категория. Пулев обаче ще се бие само за една от тях за Интернационалната бокс федерация в тежка категория.

Фаворит според повечето специалисти е Владимир Кличко, но Кубрат Пулев не трябва да бъде отписван но никакъв начин с лека ръка.

Както обикновено става в такива двубои скандалите и мръсните номера започнаха още преди да бъде определена дата за двубоя. Кличко правеше всичко възможно да не се стигне до двубой с Кубрат Пулев, а за капак на всичко първата дата за двубоя на 6 септември беше отложена заради травма на украинеца. Така след години протакване, мачове със слаби боксьори и грозни номера утре ще разберем кой ще стане световен шампион в тежка категория.

Грозните номера на Кличко продължиха и на пресконференциите преди двубоя, а освен това Кличко предложи и ръкавици, които не са удобни за Пулев.

Въпреки номерата обаче всичко е готово за сблъсъка на годината в световния бокс и двубоят на годината в България. За първи път българин ще има шанса да стане световен шампион в професионалния бокс.

Какво мисли най-добрият букмейкър за срещата:

Лицензираният онлайн букмейкър за България – Betfair поставя коефициент от 1.14 за Кличко срещу 5.5 за Кубрат Пулев. 

Възползвате от страхотната функция Cash out, с която може да изтеглите печалбата си от даден фиш във всеки един момент, като по този начин можете да си гарантирате печалбата или да си намалите загубите си. Възползвайте се и от бонус за “Добре дошли” от 30 €. Регистрирай се и само сега вземи ексклузивната оферта от ТУК.

Снимка: Gong.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker