бетано най-добър сайт за слот игри
Извън България

Превръща Ли Се Защитата На Наполи В Ахилесовата Пета На Отбора Този Сезон?

Въпреки, че е далеч от най-титулуваните отбори на апенините, като Ювентис, Интер и Милан, тима на Наполи винаги е бил един изключително симпатичен отбор практикуващ атрактивен футбол. Още от времето, когато великия Диего Армандо Марадона носеше синята фланелка, отбора от Неапол винаги се е опитвал да се конкурира с най-силните клубове на ботуша. През последните няколко години Наполи сформира отличен състав и съвсем логично отборът се утвърди, като основен конкурент на Ювентус за скудетото.

И докато за момента партенопеите се задоволяват само със сребърните медали в италианския шампионат, този сезон амбициите на тима отново са много големи. Затова през летния трансферен прозорец тима побърза да направи нужното за да заздрави своята отбрата. Така сините сте сдобиха с един от най-стабилните бранители в калчото – Костас Манолас, който бе привлечен срещу 36 милиона евро  от отбора на Рома, който също е сред основните конкуренти на Наполи в шампионата.

Все пак през миналата кампания неаполитанци бяха с третата най-добра отбрана в калчото, като основна заслуга за доброто представяне на тима в дефанзивен план има Калиду Кулибали. Именно на партньорството между него и Манолас е основната надежда на Карло Анчелоти за още по-добро представяне в защита през настоящата кампания. Противно на всички очаквания обаче, поне за момента това не се случва. Ако през изминалата кампания тима допусна само 36 гола, то през първите 5 кръга на настоящия сезон отбора допусна цели 9 гола в своята врата.

Слабата игра в защита на тима до момента със сигурност е изненада за мнозина, особено имайки предвид, че Анчелоти разполага с безспорно двама от най-добрите централни бранители в първенството. Всичко това означава, че Ювентус и Интер постепенно се превръщат в основни фаворити за титлата. Ако вземем под внимание дадените коефициенти за залагане за шампион в Серия А през настоящата кампания, ще видим, че след 5 кръга тима на Наполи е с трети най-добър коефициент (6.00). Пред тях естествено са Интер с 4.00 и Юветус с 1.57.

Макар и атакуващата мощ на партенопеите да е наистина забележителна с 13 отбелязани гола в само 5 мача, то отбраната има наистина е далеч от лидерите в класирането. Особено ако става дума за Интер, в чиято врата е регистрирано само едно попадения за същия брой срещи. Естествено, макар и с ключова заслуга за опазването на своята врата, защитата на един отбор не е единствената причина за допускането на голове. И все пак, на вратата на тима стои Давид Оспина, като колумбийския страж на сините притежава дългогодишен опит във вероятно най-силното клубно първенство на стария континент, английската Висша Лига, където носеше екипа на Арсенал.

Все пак, през настоящата кампания ясно си личи, че отбраната на Наполи не сработва, като това много ясно си пролича по време на домакинската загуба на тима от Каляри в среща от петия кръг. Тогава сардинците успяха да нанесат поражение на отбора воден от Карло Анчелоти с единствения си точен удар за целия мач, като тандема Кулибали-Манолас се пропука фатално в 87 минута, като Лукас Кастро, който вкара гола бе оставен непокрит в самия център на наказателното поле. Но този гол е просто пример за очевидната уязвимост, която показва отбраната на тима досега.

Дали защитния вал на Наполи няма да се окаже тяхната ахилесова пета в битката за титлата в Серия А? Предстои да разберем, тъй като до края на настоящата кампания остават още много срещи. Поне до момента обаче изглежда сякаш звездната двойка в центъра на защитата на партенопеите не оправдава очакванията.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker