Локомотив ПловдивФутбол

Право на отговор: Какво провокира цензурата на Локомотив Пд върху TribunaPlovdiv.bg?

Този следобед спортният сайт на Пловдив, който през годините се утвърди като медията, която дава думата на футболните фенове в града, получи забрана за посещение на домакинските мачове на Локомотив (Пловдив).

Умишлено ще пропуснем епитети за най-харесван и най-четен сайт, тъй като от отдавна не се борим за слава, а за истината и само истината.

Няма да обясняваме и журналистическите принципи на адекватно отразяване на събитие, фактология или обстоятелства около личност. В това се утвърдихме през изминалите вече шест години. Онези, които помнят, знаят, че бяхме на Лаута много преди сегашното ръководство на Локомотив.

Преди, по тяхно време и след тях ние ще продължим да отстояваме позициите на запалянковци, родители от ДЮШ, та дори и служители на клуба, така както сме го правили винаги:

Отстоявахме мнението на феновете при управлението на Коко Динев, отстоявахме мнението на родителите от ДЮШ при раздорите през годините, застанахме и се борихме да запазим работата дори на портиера на входа на комплекс “Лаута” Трайчо Божков (ВИЖ ПОВЕЧЕ). Нека не забравяме, че заставахме и неведнъж зад Локомотив и ръководството на тима – срещу съдии, решения на БФС, Община и кой ли не.

Но нека се спрем на фактите, които днес ни срещнаха с цензурата от един футболен клуб към една спортна медия. Смеем да твърдим, една от малкото медии в града, които обективно и необременено от външни фактори отразяват футболния живот в Пловдив в последните години. Медия, която не се ползва с новинарски привилегии от ръководствата на местните клубове.

Защо ни бяха отнети акредитациите за мачовете на Локомотив?

Смятаме, че разговор между репортер на TribunaPlovdiv.bg и президента на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, е причината за забраната върху нашата медия. Мислим така, защото информацията в официалния сайт на клуба дойде около 1 час след краткото интервю, което бе взето от боса на “черно-белите”.

В интервюто, което публикувахме (ВИЖ ТУК), репортер на TribunaPlovdiv.bg задава следния финален последен въпрос: “И все пак, из социалните мрежи и форуми на феновете, сред част от запалянковците на Локомотив, витаят мнения, че вие нямате намерението да строите и едва ли не се криете зад условията по концесията? Това е важен въпрос, който се коментира непрекъснато сред “черно-бялата” общественост, как ще го коментирате и можете ли да опровергаете тези спекулации?”

Впоследствие на висок тон Христо Крушарски заявява:
“Нека не говорим глупости, няма как да не искам да построя съоръженията на Локомотив, кой издържа този отбор?! Питам ви, вас: Кой издържа този отбор? Как можете да ми задавате тези въпроси. Писна ми от вашите глупости. Айде чао!”

Край на разговора.

TribunaPlovdiv.bg няма да спре да задава въпросите, които интересуват феновете – дали на Локомотив, дали на Ботев.

Ние питаме г-н Крушарски – какво му пречеше да разсея слуховете, казвайки спокойно, че подобно нещо е грозна спекулация, която не трябва да се коментира повече?

Не повдига ли повече въпроси неговият яд, след като самият той не коментира темата по спокоен и рационален начин?

Не сме съгласни с отношението на г-н Круашрски към нашата медия и гнева му при задаването на въпрос, който е на дневен ред – каква е реалната прична самият той да се откаже от договора по концесиите, които Община Пловдив му предложи? И това в момент, когато започва строежът на стадиона на градския съперник. Не са ли това въпросите, които мнозина привърженици от ”черно-бялото” семейство си задават? Не сме ли и ние хората, които трябва да сложат на масата техните казуси?

Журналистите и тяхната работа е свързана с това да дават отговори на наболели въпроси – концесиите, строежа на стадион “Локомотив” и базата са казуси, свързани с бъдещето на “смърфовете”.

Не случайно бяхме ЕДИНСТВЕНАТА пловдивска спортна медия, отразила мачовете на Локомотив (Пловдив) в Европа. Единствено ние от TribunaPlovdiv.bg пропътувахме хиляди километри, за да да могат нашите читатели да получават чиста и обективна информация. Такава, каквато са получавали през всичките тези 6 години.

Към темата ще вметнем и едно недоразумение от първия двубой със Спартак Търнава в Лига Европа. След края на срещата репортер на TribunaPlovdiv.bg прекоси терена, за да заснеме суровата емоция след успеха с 2:0 на играчите на Локомотив. Нещо, което щеше да зарадва феновете, които през нашата медия да видят и чуят най-пресни впечатления на играчите след двубой, който остава в история. Нещо, което се прави след всеки един голям мач.

Тук се появява и казусният момент, когато служител на клуба спира нашия репортер и той бива изваден от терена. Причината е, че от УЕФА, не позволяват стъпването на служебни или медийни лица върху терена от 80-ата минута на двубоя нататък. Това обаче не бе обяснено от никого преди началото на срещата на нашия репортер. В същото време, фотографът ни получи същата инструкция в 75-ата минута, 5 минути преди забраната да влезе в сила. Цялата неразбория създаде напрежение, което можеше да коства акредитациите на самия репортер за следващите мачове на Локомотив.

Ние от TribunaPlovdiv.bg все пак поемаме своята вина, че не сме знаели за това правило, въпреки, че това е организационен проблем в “черно-бяло”. Въпреки това, впоследствие нашият репортер се извини лично на директор на клуба, с което темата бе приключена.

Казваме всичко това с идеята да не излизаме като “белите ангели”. И ние грешим, но в същото време търсим най-доброто за феновете – като отразяване на случващото се, и самия клуб – с който искаме да сме в коректни отношения.

Ако все пак се върнем на днешната забрана, трябва да кажем, че TribunaPlovdiv.bg категорично не приема и няма да позволи опити за цензура от страна на ръководството на Локомотив (Пловдив) към нас!

Всичко това ни връща към едни “червени” времена, в които цензурата е била не просто олигархична прищявка, а модел на функциониране на обществото.

TribunaPlovdiv.bg няма да позволи и да остави ”черно-бялото” семейство без информация за случващото се в Локомотив!

Не на последно място, искаме да благодарим на всички запалянковци на Локомотив, които ни писаха и продължават да оказват своята подкрепа. Благодарим ви, това значи много за нас!

Подобни

28 Коментара

  1. Трибуна, гледам читателите ви задават много неудобни въпроси. Ако искате да се докажете като “търсачи на истината” – давайте. Имате огромно поле за действие с този Строеж.
    Нали знаете, че ги познават по делата, а не по думите.
    Успех… ако ви стиска!

  2. Троловете на Радко и компания пак са се активизирали. Страхотна работа от тяхна страна. Затова и спрях да чета коментари,промиваното е безмилестно жестоко, както беше когато правихме протеста срещу Крушарски.

    Аз пък наистина си мисля, че той се крие от обещанията си. Както ни обеща на срещата на централната че ще махне потниците, както ни обеща, че няма да ни слага повече на онази си работа и какво ли още не. Помня и как ни вдигна цените на билетите, само и само да не можем да ходим на мачове да протестираме. Да не забравяме, че ни викаше и допълнително полиция на мачове като с Витоша Бистрица за да не стане проблем.

    Крушарски няма да е вечен, драги ми приятели. Локомотив е вечен. Ако той искаше да остане част от нас, можеше да го направи, като например да ни вдигне трибуна Бесика, за която както отлично знае на всеки мач ние ходим с риск за живота си, защото не става за нищо това метално скеле. От Европа малко ли средства влязоха, изби си целия сезон, защо не ги инвестира поне в нея. За нея проект има, а и вярвам, че ще може да се направи един доста по-евтин, който да му пасне на кисията, нищо, че тя е пълна от Европа.

    1. А нас какво ни интересува мнението на един жълт провокатор??!!
      Само защото си се кръстил Локото и си мислиш, че ще ти повярваме, е си локомотивец?! Тъпо!
      И какви тролове на Радко, бе посерко?!
      Я по-добре кажи за вчерашния митинг на ГЕРБ. Имаше ли поне един журналист да зададе истински въпрос на Бойко – от онези неудобните. Имаше ли някой да го пита защо вие папагалите се оправдавате като го наричате престъпник защото уж ни бил подарил купата? Поне един??!!

  3. Правилно решение на клуба! Въпосът, зададен към Крушарски не идва от форуми на Локомотивци, а от лакърдийски коментари на жълтури под теми за Локомотив. Трибуна, още от времето на Коко има хора сред вас, които всяват интриги и уж търсят “истината”, а по-точно търсят под вола теле. Защо, незнам, но това е порочна тенденция и ако искате доброто на Локомотив, подкрепете всички, които работят всекидневно за клуба и бъдете градивни, а не деструктивни с глупави и клюкарски въпроси. ВСИЧКИ ЗАД ЛОКОМОТИВ – Отбор, Ръководство и Фенове сме едно цяло, напук на всички интриганти!

    1. Как точно колега реши че това е истината? Аз пък не мисля така.

      Затова и държавата ни е на този етап. Защото журналистите ни ги е страх да питат неудобни въпроси, или като го направят им спират достъпа както е станало вчера с тази момчета.

      В Нова тв и бТВ в същото,затова и няма журналистика, няма будни граждани няма и държава. Затова сме на това положение.

      Нали уж журналистите трябва да питат неудобни неща а не да слогуват,къде е истината сега?

      Живял съм 7 години във Франция и там нещата са на светлинни години от тук. Там обществото дори агитките, защото ходих по мачовете на Метц, са далеч по отворени към прозрачността. Тук сме в миманса.

      1. не знам дали си 1926 или 1912, но който “търси истината” не я търси само на едно място и не взима страна. казаха ти го хората

        Подкрепям решението на клуба!!

  4. Ами вие сериозно ли не разбирате защо ви е изгонил.
    ?! Ами вие сами си го казахте – взимате страна. Ту на децата, ту на изгонените служители… но никога на Крушарски, който си дава парите за Локомотив. Ако го няма, няма да има и Локомотив в профи футбола, а следователно и вас няма да ви има защото няма да имате къде да “взимате страна”..

    Я ми кажете за тези 6 години взехте ли страна в БотевЪ например? Нима там няма конфликти? А направихте ли едно журналистическо разследване на тема кой е истинския собственик на БотевЪ, от къде са парите за строежа, кога ще си платят задълженията към българския народ в лицето на Община Пловдив, колко дългове умст и кога ще ги платят, с какви пари поддържат базата си, лак я прудобиха на концесия толкова бързо… ?
    Нито един неудобен въпрос за БотевЪ!!! Нито един!! Случайно?! Не мисля.
    А сега го питате за някакви слухове и клевети на някакви си анонимници в Интернет…. Знаете ли дори дали тези хора са локомотивци? А далу нямат лична връжда с Крушарски? И кои са тези хора изобщо.
    Аз ако бях на Крушарски и разбера, че разпространявате някакви клюки и клевети тод формата на въпроси по мой адрес щях да реагирам много по-остро. Нямаше да се мине само с някаква си забрана. Ачо осъди папагал за клевета наскоро…

  5. АМИ НЕПРАВИЛНО ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСИТЕ ПРОВОКАТИВНО!НИЕ ЛОСОМОТИВЦИТЕ СМЕ НАЯСНОЧЕ ОБЩИНАТА МУ ИЗВИВА РЪЦЕТЕ НА КРУШАРСКИ..ДНЕС ЧУХТЕ ЛИ БОЙКО КВО КАЗА НА КМЕТА…НАПРАВЕТЕ ТАКСИТЕ 100 ЛЕВА ИЛИ 1000 КОЛКОТО ДА СЕ ПЛАЩА НЕЩО!!
    ВАЖНО Е ЗА ДЕЦАТА ДА СПОРТУВАТРАЗБРАХА ГО ВЕЧЕ!
    ПИТАХТЕ ЛИ БОЙКО ЩО ПОМАГА НА БОТЕВ?

  6. Ами чвно трябва да си задавате въпросите си по начин, който не е провокативен… толкова ли е сложно?

  7. А днес каъв въпрос зададохте на Бойко Борисов? попитахте ли го откъде идва финансирането за строежа на стадиона на БотевЪ? Попитахте ли кога най-после общината ще даде концесията на Локомнотив за “нормална” цена? Попитахте ли го кой и как е изчислил “печалба от футболен клуб за милиони левове?”

  8. имам чувството, че всички коментари в защита на трибуната са писани от нейни журналисти. верно ли е?
    спокойно можете да ми изтриете меннието – и без това не ви чета

    1. Ми защо четеш сайта тогава? Аз ги чеха всеки ден по няколко пъти и пак не пиша в коментарите. Ти като не Четеш този сайт защо влизаш да спамиш И да ни тровиш?

      1. ами сначи сайта има “няколко” влизания на ден… 2вичли от теб.
        аз не го чета често. ако спра да влизам въобще по-добре ли ще ти стане?

        отлюспвате инакомислещите като СДС навремето и затова ще свършите като тях…

  9. ххаа.
    и после се чудите зашо нкой не пише тук и зашо ви отнемат достъпа….
    значи само вие можете да пишете коментари “целящи манипулирането на общественото мнение”

  10. Не виждам защо Крушарски е постъпил така. Нищо лошо не сте го питали, а той е реагирал много остро. С интерес ви следя от много време и спокойно мога да кажа, че сте много обективни и винаги търсите истината.

    С вас сме TribunaPlovdiv.bg!

  11. Разликата е че Пловдив дерби винаги замазват проблемите в името на клуба, а вие търсите проблемите и разбивате клуба и си прайте гледаеми статиите на гърба на Локо. А дербито винаги надува балони, въпреки че и те си имат проблеми, но Андрей ги крие. Ей за това много фенове на Локо не ви харесват, защото само ровите в раната а от това полза няма. Не се правете на по велики от Локомотив.

    1. Mi zashto chetesh tribunata be neadekvaten? Derbito zashtiti li decata v diush kato Im izgoniha treniora?zashtoto plemennika mi igraeshe togava v Lokoto predi da ide v Spartak

      1. Децата са при Лилчо и Зайцеж – чудесни професионалисти. Какъв ти е проблема?!?! Истината винаги има две страни и който представя само едната … го духа рано или късно

        Моето дете също е играло там и сме много доволни

    2. Тия колко пъти не ни публикуваха позициите само да ти задам този въпрос? Че последната при Крушарски даже сигурно не я и прочетоха. Трибуната ако не друго винаги са обръщали внимание на нас феновете!!

  12. Изключително жалко е това отношение към вас, имайки предвид отдадеността, с която винаги работите, а тя се забелязва. Продължавайте да търсите своя път!

  13. Що не си направите официалния сайт пълен с правописни грешки новинарски сайт и да ви гледаме сеира уважаеми потници?

  14. Крушарски комунист върни достъпа на момчетата. Защо не ни спреш достъпа и на нас феновете тогава бе, каун?

  15. Добре дошли в комунизма.Преди ден на Лаута беше отказано и да ми издадат пенсионерска карта на дядо ми, защото той не бил с мен.С наглия си тон ме изгониха,много се замислих дали да не ви и пиша момчета.

    Зад вас сме и тези селски номера няма да ме накарат да спра да ви чета.Чета ви откакто се върнах в Пловдив и за тези години не съм видял нито веднъж лъжлива новина.

    Поздравления!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker