Архивите са живиБотев ПловдивФутбол

Почина един от най-великите треньори в света, побеждаван два пъти в Пловдив от Ботев

На 80-годишна възраст почина един от най-великите треньори в света немецът Удо Латек. Латек се изправя на два пъти срещу Ботев Пловдив и губи и двете срещи от “канарчетата” в Пловдив като и в двата случая пловдивчани са близо до отстраняването на неговите отбори.

Латек е треньор на Байерн Мюнхен на два пъти, Борусия Мьонхенгладбах, Барселона, Борусия Дортмунд на два пъти, Кьолн и Шалке.

8 пъти е шампион на Германия (6 пъти с Байерн Мюнхен и два пъти с Борусия Мьонхенгладбах), 3 пъти носител на Купата на Германия с Байерн, 1 път носител на Купата на краля с Барселона и Купата на лигата в Испания с Барселона.

444px-Udo_Lattek

Единствено той и Джовани Трапатони са печелили и трите европейски клубни турнири КЕШ (сега Шампионска лига) с Байерн Мюнхен 1974, Купата на УЕФА (сега Лига Европа) с Борусия Мьонхенгладбах 1979, и несъществуващия вече турнир на Купата на носителите на купи с Барселона 1982.

Латек е свързан и с България както и с Пловдив като цяло, той среща три български отбора в евротурнирите с отборите на Байерн и Барселона. И трите пъти грандовете продължават напред, но и в трите срещи в България българските отбори побеждават. Първо ЦСКА в София побеждава Байерн с 2:1 в София, а след това Латек помни винаги Ботев, след като първо “канарчетата” побеждават Барселона с 1:0, а 3 години по-късно Ботев побеждава Байерн с 2:0 отново в Пловдив и само късметът и вратарят Пфаф спасява “баварците” от първо елиминиране от български отбор. Първата среща е спечелена с 4:1 от Байерн и само един гол не достига на “жълто-черните” да отстранят гранда от Мюнхен.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker