бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Последен домакински мач за Ботев (Пд) за този сезон

Тази вечер от 20:30ч. на стадиона в кв.Коматево Ботев (Пд) посреща Верея в мача от 35-ия кръг на Първа лига.

Това е последен домакински мач за пловдивчани през този сезон, като те ще завършат камапанията с гостуване на Лудогороец в края на седмицата.

В предходния кръг на „канарчетата“ спечелиха “Битката за Тракия” срещу Берое, а старозагорци загубиха от ЦСКА-София. Преди мача в класирането Ботев е пети с 58 точки, докато „лъвовете“ са позиция назад с 36.

Добрата вест за пловдивчани е завръщането на Стивън Петков след наказание. Той има добра ефективност срещу този съперник, след като се разписа срещу него в последните три шампионатни мача.

В щаба на Верея Елиаш няма да може да разчита на наказаните Здравко Илиев и Веселин Минев.

Любопитни факти преди двубоя, изнесесни от колегите от Диема:

Жоао Пауло е в серия от 4 последователни шампионатни двубоя, в които неизменно вкарва поне по гол за канарчетата. Това е най-дългата резултатна поредица за бразилеца, откакто той се подвизава в българското първенство.

Стивън Петков се разписа във всеки един от предишните 3 двубоя на пловдивчани с верейци – при 1:0 на 16 октомври 2017 г., при 4:2 на 12 март т.г. и при 2:2 на 18 април т.г.

Лъчезар Балтанов е пред своя стотен шампионатен мач с екипа на Ботев. Дебютът му с жълто-черната фланелка бе на 9 август 2014 г. при 3:3 срещу Литекс в Пловдив, когато вкара и първия от своите 21 гола за клуба.

Срещу канарчетата Верея взе единствената си точка в плейофната фаза досега, като това бе единственият случай, в който вкара 2 гола в един мач – 2:2 на 18 април т.г.

Верея не е вкарвал гол в последните си 4 мача за първенство, или вече 386 игрови минути след попадението на Денислав Станчев във вратата на жълто-черните на 18 април т.г.

В 7-те си мача през пролетта с Благомир Митрев начело верейци взеха 4 точки, после в 7-те срещи под ръководството на Елиаш – само една, като и в двата периода вкараха по 3 гола.

Информация за феновете за Ботев (Пд) – Верея

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker