бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Поредният пропилян сезон или последният влак за Европа ще гонят на “Лаута”

Мачът на годината за Локомотив (Пд) отмина! Равносметката е, че отборът не успя да донесе тъй жадуваната победа и оттам респективно да открие пътя си към финала и евентуалното спечелване на Купата. Купа, която до момента липсва в клубната витрина на “Лаута”.

Локомотив (Пд) не успя да сътвори чудото, което очакваха не един или двама запалянковци на “черно-белите”.

На пълния стадион в парк “Лаута” му се наложи да гледа футболен рецитал от страна на Лудогорец, който безпроблемно взе своето с 4:0. А това бе бе най-малкото, с което можеха да се отърват домакините.

Момчетата на Едуард Ераносян не показаха абсолютно никаква игра и футболна логика. Самият Ераносян, колкото и да се ядоса на въпроса на колега дали наистина играчите му са подходили с достатъчната мотивация в двубоя, то наистина този въпрос е на дневен ред не между един или двама запалянковци на отбора. И то с право. Защото вчера под светлините на прожекторите на “Лаута”, Локомотив игра страхливо, без дух и желание. Нищо, че срещу тях бе Лудогорец, който може да се победи единствено с борба и сърце.

След тежкото поражение вчера, изникват няколко въпроса. Каква подготовка правиха “черно-белите” в Турция близо месец, след като видно физическото състояние на играчите не е цветущо? Снощи те по никакъв начин не успяха да противодействат на разградчани. Още по време на самата подготовка и изиграните мачове, се забелязаха началните симптоми, на скърцащия механизъм на локомотива. Липсващото сработване между линиите на отбора тогава се предполагаше, че се дължи на ранния етап от подготовката, макар че отборът запази изцяло играчите, които ръководството желаеше. Въпреки не особено положителните резултати, привържениците на тима се надяваха, че любимците им поле-лека ще навлизат във очакваната форма. И най-вече в кондиция на най-високо ниво за снощния мач. Мач, който откриваше най-прекия път към Европа.

Друг въпрос, който е напълно резонен да се зададе е каква бе тази селекция, когато, уж, се гонят цели като Лига Европа. От тима бяха освободени играчи, които видимо имаше с какво да помогнат. Георги Вълчев, колкото и да бе критикуван, че едва ли не е голямо “ренде”, в мач като вчерашния можеше да свърши работа със своята самоотверженост и бойка игра. Тръгна си и Симеон Райков, който също е доста добра алтернатива на “снощния” Димо Бакалов. Райков, притежаващ добър демараж, завършващ удар и не по-лош усет към подаването. Друг ненужен в сегашния отбор е правещият фурор в Дунав Бирсент Карагарен.

Взеха се играчи като Мигел Анхел Луке, който макар и рядко да виждаме на зеления килим, загатва че неслучайно е юноша на Барселона с погледа си към играта и движението по терена (същия съживи Локомотив срещу Дунав). Опитът да се “съживи” свършилият с футбола Робърт Петров (бел. ред мачът с Берое и Пирин го доказа) тотално направи нещата някак странни.

До момента за 2017 година, Локомотив изигра девет официални двубоя, но не показа и капка от играта от края на изминалия сезон. В тях “смърфовете” записаха единствено две победи и то на магия – победа с гол в последната минута на Умарбаев срещу Верея и измъчено 2:1 у дома с Локо (Горна Оряховица).

Въпреки слабите резултати и липсата на блясък в играта, всички привърженици малко или много таяха надежди за 1/4 финала с Лудогорец, защото ако някой не е разбрал, то това бе мача на сезона до момента за Локомотив.

И точно в него се получи големия игрови и тактически крах. Непрестанните опити и ротации на Едо не дадоха никакъв резултат. През целия мач играчите играха така сякаш за първи път се виждат. За 90 минути „черно-белите“ не успяха да сътворят нито една качествена комбинация, пък камо ли да създадат опасна ситуация и да отправят точен удар към вратата на Лудогорец.

Недоумение буди налагането на Веселин Марчев като бек при положение, че силата му е пред противниковото наказателно поле. Тук изниква въпроса и какво се случи с Иван Горанов? Къде отиде това момче, което с борбения си характер поне щеше да затрудни далеч повече бързите играчи в “зелено”,  а и самият той успешно се включваше в атака.

Позиционирането на Димитър Велковски в центъра на терена може би бе кулминацията. Може би не остана човек на стадиона, който не разбра, че той не става за тази позиция. Без нито един силен мач до момента през пролетта и почти без точно подаване вчера, Велковски игра целите 90 минути. Защо?

Липсата на креативни халфове, в това число Парвиз Умарбаев в стартовия състав, също изненада. Третият по ефективност играч (бел. ред като се има предвид, че повечето мачове започва като резерва) отново не попадна в титулярната единайсеторка на Ераносян. За ефективността му, техничността му и усета му към асистенциите дори няма да обелваме дума.

Другият който евентуално също можеше да помогне в средата на терена е Пауло Серджо, Той дори липсваше в групата за мача. Дълготрайна контузия или липсата на доверие от треньорското ръководство, в крайна сметка същият многократно не намира място сред играчите в “черно-бяло”. Може би “сантиментите” в отношенията по линията треньор – футболист тук взеха своя връх, след като играчът усилено вече търси нови възможности за изява.

Когато говорим за халфовата линия, няма как да не споменем и Ванчо Траянов, който на 38 години остава един от най-добрите на терена. Видно е, че само с Ванчето в центъра не става. Няма друг, който да бие за първа топка, какво остава да говорим за втора, или пък някой да му помогне в разиграването в центъра и при изнасянето й.

Не става и само с изсипани топки към Камбуров, който в повечето случай бе с трима човека на гърба си и оставен без никаква подкрепа от атакуващите играчи на Локо. Да не забравяме, че и той самият вече не е първа младост и сам не успява да се прибори с противниковите защитници. Ротациите между Бакалов и Кики в много от мачовете не водят до никакъв резултат, а срещу вчерашния научен на тактика и футбол отбор, те не дадоха никакъв ефект.

Впечатление направи и друго. Харизмата на Ераносян, за която толкова много се говори през второто полувреме някак се изпари, сякаш и той не вярваше, че може да промени нещо. Да започнеш да правиш смени след като противникът ти е повел с 3:0 е повече от акт на безсилие. А ваденето на защитник в тази ситуация и пускането на нападател не изглежда като смел ход, целящ да обърне резултата, след като всичко вече е приключило.

Всъщност, смените срещу шампиона също закъсняха. При 1:0 на полувремето, никаквата игра и тоталната доминация на разградчани не предвещаваше нищо добро.

И то в мач с цената за 1/2 финал е някак странно да не пуснеш креативния и бърз Умарбаев, който историята показва, че може да промени развоя на дадена среща. Същото важи и за привлеченият през зимата Шоко. При гореспоменатия резултат, обичайно крещящият и подскачат покрай тъчлинията треньор, вчера бе приел тихо и спокойно своето място под подслона на скамейката.

В Локомотив (Пд) нямат повече право на оправдания. Не е редно да афишираш цели като Лига Европа и в 70-ата минута за първи път да “вързваш” четири паса без грешка.

Да, лесно е да се критикува когато паднеш, но Локомотив така не е мачкан от много години на ”Лаута”. Дотук показаното през пролетния сезон с нищо не предвещава промяната към по-добро и евентуално класиране сред участниците имащи право да играят във втория по престиж турнир в Европа.

”Черно-белите” пропуснаха мача на сезона си. Тепърва обаче ги очакват още много други трудни дни, които обаче ако се изиграят успешно, то току-виж може да е изкочил някой друг такъв, който да осмисли целия сезон. Защото препълненият стадион вчера, заслужава да получи още един такъв двубой!

Подобни

17 Коментара

  1. Много точен коментар. Едо ти сасипа отбора ,да оставим мача с Лудогорец пролета нямаме един читав мач

  2. TRIBUNA PLOVDIV SA NAPISALI ISTINATA ..PYSKAITE UNU6ITE I KVOTO SHTE DA STAVA .. TE SHTE IGRAQT SUS SARCE I DU6A ZA EMBLEMATA NI TE PONE SHTE SE ZBIQT I SHTE NAPRAVAT 2 FALA KATO NASHT MANEKEN4TA NEMOGAT NISHTO .. OT KAKTO SE VURNAHA OT LAGERA SA TRAGI4NI VUV VSEKI EDIN MA4

  3. Гол Едо,Гол Едо,Гол Гол-
    Чао Едо,Чао ЕДо , Чао,Чао!
    Няма да ни липсвате с Тати , Мама,Бате,Кандидат Депутат,Бате Ицо и всички останали паразити,живеещи в СОЦИАЛИЗЪМА!
    Демек-най-големите некадърници на най-високите длъжности!!!!!
    Отивайте си и повече не идвайте на Лаута!!!!

  4. Едо,спри с този арменски инат,и като мъж си подай оставката!!!
    Взимай си пенсионерите и напусни,докато не бъдеш намразен!!!
    Снощи не просто бяхме с предварително свалени гащи,а надупени с разтворени дупета и предварително намазани с вазелин!!!
    МАРОКАНСКАТА МАЙМУНА СЪЩО ДА СИ ХОДИ ВЕДНАГА!ПРИ ТРЕТИЯ ГОЛ,ДоРИ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ХВАНЕ ТОПКАТА,А ТЯ мИНА СПОКОЙНО ПОКРАЙ НЕГО!!!
    Ако трябва,ще довършим сезона с юноши,но това не може да продължава!!!

  5. С любовта на хората не става ние квото трябва направихме през всички 90мин .. Поведението на този славен тим който обичам от дете е срамен .. И то на собствен терен .. Ок по добри са факт но да нямаш желание хьс да си излезнал с напьлнени гащи това боли .. Нямаме никакви халфове .. Мартин и ванчо и Киро са дали мн .. Други да му мислят !!! Закво ни е тая 6ца? Нямаме един пас .. Кьде са юношите ни .. Едо поеми отговорност а на тези путки на терена ако сте мьже поне се извинете!!!

  6. Крайно време е след този провал,арменеца да си отвори очите и да свали розовите очила.Че няма да играем в ЛЕ няма.Да почва да налага млади момчета от школата.Сигурен съм че те ще играят 1000% по-добре от камбуровци мамбуровци и разни такива старчоци който след един ластик на терена им трябва бутилка кислород.Крайно време е пенсионерите да подкрепят отбора от трибуната.Стига сме ставали за резил.

  7. Едо се очакваше като месия но разочарова.Няма и помен от красивата игра при Илиян Илиев .От мач на мач все по слаби и жалки Марто няма гол тази година.Защо ?Защото Арменица си остоя на ината и изгони всички дето можеха да я подадат спрат и вкарат гол.Те сега правят фурори в новите си отбори а ние гледаме Везалов и бакалов и пълния аутсайдер Велковски.Има един който разбира от футболСерджо но за Арменица не е така щото феновете го харесваме той не го взема в групата .Изгони всички любимци на публиката да покаже че с арменския си инат е по голям от Локомотив Феновете че не му пука.Винаги е бил високомерен и инат с високо самочувствие.И какво от това разби готов отборМоже би и Крушарски не даде пари за селекция може би.Но с тези пенсионери не става.Едо не те бива иди с мир;Нямаш един свестен чмач откакто дойде.Можеби първия с Ботев.Искаш да върнеш публиката .Те оредяват повече.Не ти се сърдя за вчерашния мач Лудогорец са класа и ти го знаиш защото не можа да бъдиш треньор на тъкъв отбор не ставаш и те го разбраха бързо.Но ти не ставаш и за Локомотив.Сърдя ти се за мачовете с селските отбори Верея Берое Дунав .Слаби много слаби

  8. Винаги с вас не е мода,а начин на живот. Тези които си тръгнаха снощи по време на срещата повече да не стъпват на стадиона. Винаги е имало трудни моменти и проблеми това не са оправдания да си тръгнеш.

    1. Като фен ,който обикаля всички стадиони и градове,за да ги подкрепям ,имам пълното право да им обърна гръб!Никой няма право да определя кой кога да идва и да си тръгва,защото ако сметна добре,точно ние феновете от Спортклуб успяваме със средства -дарения,билети и мн други инициативи да заплатим глобите на отбора!Нека не повдигам завесата колко от Бесика си плащат билетите и колко зрели мъже влизат с детски билети на мачовете!Пичове,не става само с подкрепа и пеене,иска се позиция и защита на интересите на Клуба!Да,снощи нашата група от близо 12 души си тръгнахме след 3-ия гол,заради едно единствено нещо-жалката игра без агресия и мъжество!А мога да вметна и друго-къде са големите фракции,като на гостувания сме по 200души,защото на гостуване има по 10 човека макс от групи!?

    2. И кой си ти,че да казваш,кой кога да идва и да си тръгва?
      Тоя клуб и стадион,са ваша собственост ли?Вие организирате срещите ли,плащате на играчите ли?
      Аре малко по-спокойно!Защото онова глупаво нахлуване в края беше от вашата трибуна и точно за мача с ЦСКА нищо чудно,или да играем на чужд стадион или пред празни трибуни!
      Айде кажи,защо беше това нахлуване?Защо скандирахте КУР ЗА МАЧА ОЛЕ,обърнати с гръб към игрището?
      Аз почти четвърт век съм на стадиона и не съм бил никога ултрас,хулиган или в някоя фракция и не ми и трябва да бъда,но винаги съм дарявал пари за хореографии и в помощ на наши запалянковци!
      Така че пичове от фракциите,вие не сте най-големите и най-верните!
      Защото нашите родители са гледали къде-къде по велики мачове,играчи пред 40хил.А сега се радваме на 5хил!!!
      Всеки си има собствено мнение и собствен начин за подкрепа на отбора!!!
      НИКОЙ НЕ Е НАД ЛОКОМОТИВ,ДОРИ ЛЕГЕНДИТЕ!!!

  9. Чета и форума и коментарите във Фейсбук и виждам къде-къде по адекватно мислещи хора от Ераносян.

  10. Ако имаш чест и достойнство,г-н Ераносян,е редно след такъв мач да наведеш глава и да си подадеш оставката,защото твоят инат само вреди на отбора!Умишлено не пускаш играчи,които не искат да играят твоя смешен защитен футбол!И какво стана снощи,като нареди опорната двойка плътно пред тези дървета -централните ни защитници-пълен крах!Как смяташ да използваш схемата с крила-бекове,като пускаш Крумов и Марчев на тези постове!За тази схема стават Горанов и Шоко,защото са ти най-бързите и издръжливи играчи!Срам ме е от снощния мач и цялата ни група от близо 10 души напуснахме за първи път от толкова години след третия гол!Винаги с вас вече не е актуално!Къде е онова супер талантливо момче Хамуд?Да не се окаже верен онзи слух,че таткото е дал на арменчето 40 бона,за да го пусне при мъжете и да има шанс за трансфер навън?Май,май ,намирисват нещата,а все пак да не забравяме каква страст изпитва господин тренера към парите и хазарта!Жалко за нас феновете,които мач не пропускаме вече с години,но още по-трудно ще е да убедим и малкото верни да дойдат пак на стадиона!

    1. Без да се заяждам с никой, но Аяд Хамуд си беше харесан от няколко чужди клуба много преди дебюта му с Ботев. Напротив, привличането му при мъжете и пускането му като титуляр май беше опит да му се покаже, колко много ще се разчита на него на Лаута, вместо да бяга към Англия.
      Номера май не сработи и Аяд ще ходи към чужбината. Дано не се окаже така, че типично по български да искаме да го съсипем, за да отиде там като развалина.

  11. Болезнено точна и обективна статия!После Едо да не очаква пак пълен стадион,защото сам е виновен за всичко това!Срещу теб излиза бърз и техничен отбор,а ти вадиш на терена “баби”!Хич не ми дреме за неговото лично отношение към дадени играчи,защото точно тези трима-Умарбаев,Шоко и Серджо са от малкото ,които знаят какво да правят с топка в крака,а не безцелно да я ритат и да се спъват в нея!Ние сме фенове и от нас се очаква само подкрепа,но не сме малоумни и е нормално да отстояваме позиция дори и да се налага да се скараме с клубна легенда!Все повече замирисва на онова,което спомена Камбуров-участие в 6-та е нашият максимум!Да,ама не,защо все него трябва да слушаме,като е изпята песен,защото иска да играе със слаби отбори,за да подобри рекорд ли?!Ние не трябва да играем за Камбуров,а играчите трябва да играят за честта на Локомотив!Бакалов и Велковски-ВЪН!!!

  12. Всичко абсолютно вярно.Това се говори от преди мача с Берое,но Арменеца като си мисли,че е най-големият разбирач така става.Сега в първата шестица като ти идват Левски,ЦСКА,Лудогорец през седмица и те бият с по 2 на разлика ще се чудим какво и как стана.Ераносян взе много грешни решения и горделивия му характер само ще ни повлече надолу

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker