Други спортове

Поредна успешна Световна купа у нас, Palms Bet бе официален партньор

„Неделята беше един много емоционален ден, изпълнен с всякакви емоции, но най-вече позитивни, особено след финала на бухалки. Стили грабна златото, а Ева среброто. Публиката буквално експлодира. Въздухът в залата се наелектризира до краен предел.

Колегите от другите държави искрено ме поздравяваха за успеха!“, с тези думи на президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева най-добре показват възторга от завършилия кръг от Световната купа, проведен в „Арена София“ от 31 март до 2 април. Зрителите в залата се насладиха на съчетанията на общо 51 индивидуални състезателки и 12 ансамбъла от над 40 държави.

Palms Bet бе официален партньор на Световната купа, а сътрудничеството на компанията с БФХГ за пореден се оказа повече от успешно. Показател за това са поредните шест отличия на родните ни гимнастички – пет златни и един сребърен медал. Стилияна Николова завоюва 4 златни отличия. След спечелената титла в многобоя в събота, вчера тя добави още три титли във финалите на обръч, топка и бухалки.

Ева Брезалиева се класира на престижното шесто място в многобоя, а във финала на бухалки се поздрави със среброто. Отличен старт и за възпитаничките на Весела Димитрова. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова завоюваха абсолютната титла в многобоя на Световната купа в София. Тези успехи отново карат почитателите на този спорт у нас да вярват, че на Олимпийските игри в Париж през 2024 година родните грации могат да ни зарадват със злато.

Ева Брезалиева, пък затвърди максимата „че българките са и най-красиви, и са най-добри!“ като спечели приза „Кралица на Световната купа в София“. Короната ѝ бе връчена след гласуване от българските и международни спортни журналисти и фотографи. Нейни подгласнички станаха Милена Балдасари от Италия и Барбара Домингос от Бразилия.

Следващата международна проява, включваща сътрудничеството между БФХГ и Palms Bet, е Международният турнир по художествена гимнастика „София къп“. Той е с награден фонд 20 000 евро и ще се проведе от 7 до 9 април в зала „София“. В него ще участват рекорден брой ансамбли и гимнастички от 31 държави. В столицата ни ще пристигнат грации от Бразилия, Канада, Израел, Германия, Азербайджан, Япония, Австралия, Мексико, САЩ, Пуерто Рико, Испания и други. В индивидуалната надпревара са заявени 65 състезателки. Освен тях сили ще премерят още 14 ансамбъла при девойките и 72 девойки индивидуално.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker