ВолейболИз градаНационали

Пловдив не се отказва от Евроволей 2015

Пловдив няма да се откаже с домакинството на Евроволей 2015, това заяви заместник кмета по спорта в Пловдив Георги Титюков, пред “Тема спорт”. Държавата в частност министърът на финансите Петър Чобанов спря финансирането на залата, която трябва да бъде завършена с 12 милиона.

“От волейболната федерация са склонни европейското да е в Пловдив, въпросът е дали ще стане залата. Ако стане до ноември тази година, ще има европейско под тепетата, ако не, няма как. Надяваме се разумът да надделее и този почти готов обект да бъде завършен”, заяви Титюков относно завършването на залата.

Както е известно три града са кандидатите да приемат шампионата. Варна и Русе са останалите градове, като със сигурност единствено “Арена Армеец” в София ще приеме финалите. Ако бъдат завършени навреме две от трите зали единствено финалът ще е в София. Първенството на Стария континент започва през септември 2015, а България ще е домакин заедно с Италия.

Припомняме Ви, че единствено залата в Пловдив е на финален етап и работата по завършването няма да продължи повече от 2 месеца. В зала “Конгресна” във Варна ремонтът няма да бъде завършен до края на годината. Симеон Варчев потвърди, че забавяне е имало, но през юли се очаква започване на ремонта, като според Варчев инспектора от CEV ще прояви разбиране и ще види, че се работи и залата ще е готова за първенството. В Русе пък се строи зала, която беше подновена в началото на тази година. В дунавския град обаче имат доста до завършването на съоръжението.

Не е изключено и трите зали да са готови навреме и тогава БФВ ще трябва да избере кой от градовете да не приеме шампионата.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

  1. Да се отказваме,те тия няма да дадат пари да направим залата така че за кво изобщо се надяваме?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker