Други спортовеИзвън БългарияПловдивчаниСъбития

Пловдивски пилот с трето място в Долна Митрополия

Константин Маршавелов, който се състезава за отбора на (Mitsubishi Lancer Evo 10), завърши на трета позиция в петия кръг от националния автомобилен шампионат на затворен маршрут, провел се проведе на плевенската писта “Долна Митрополия”.

Маршавелов спечели полпозишъна, като бе най-бърз и в двете квалификации.

В самото начало пловдивчанинът бе изпреварен от Пламен Камбуров и Илия Царски, но до края на първата обиколка отново бе на първа позиция. Последва оспорвана борба с пилота на Вромос-Жакен, която завърши със сблъсък между двамата. При инцидента по автомобила на Маршавелов бяха нанесени доста сериозни щети.

В този манш двукратният шампион на България завърши на трета позиция.

След награждаването от отбора на Пламен Камбуров подадоха контестация за инцидента през първия манш, като смятаха, че вината за него е на пилота на КА-2 Рейсинг.

След тогава комисарите определиха инцидента като състезателен, от отбора на Вромос внесоха втора контестация, която бе за промяна на треакторията повече от веднъж на правата.

Комисарите прецениха, че протестът е оправдан и добавиха 30 секунди към времето на Маршавелов в първия манш, което го откарва на пето място в него, но запазва третата позиция в генералното класиране, но с 6 точки по-малко.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker