Други спортовеПловдивчаниТенис

Пиронкова се “качва” на последния самолет за Рио, ще участва на Олимпиадата!

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова ще вземе участие на Олимпийските игри в Рио де Женейро стана ясно днес, след обявяването на световните ранглисти на WTA ATP днес. На тяхна база ще бъдат раздадени квотите за Олимпийските игри в Рио де Женейро, а първите ни ракети при мъжете и жените ще бъдат там.

Според днешното издание на класацията на WTA Цвети е 71-а в света (с 31 места повече от преди две седмици).  15 състезателки преди нея обаче не покриват критериите за участие, така че тя е последната с директна квота. Още осем след нея ще получат по други критерии, но това вече не е важно за нашето момиче.

В средата на тази седмица трябва да стане официално ясно кои ще са участниците в мъжката и женската схема на олимпийския турнир в Рио.

Другият българин на Олимпиадата ще бъде Григор Димитров, за който отдавна се знаеше, че ще лети за Бразилия.

Гришо е 36-и в света, а на Олимпийските игри ще участват най-силните 56-има, така че първата ни ракета при мъжете без особени катаклизми заслужи тази квота. По-напечено беше за Цвети Пиронкова, която хвана буквално последния влак.

 

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker