Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Пепо Пенчев е поемал Ботев в много по-тежка ситуация

Петър Пенчев беше обявен вчера за новия треньор на Ботев, специалистът ще води “канарчетата” до края на годината в двубоите срещу Хасково и Лудогорец, но може и да остане за постоянно.

За Пенчев това ще е втори престой като треньор на Ботев, а първият беше в много по-тежка ситуация през втората половина на сезон 2008/2009. Ботев беше в серия от 4 поредни загуби и треньорът Костадин Ангелов подаде оставка след тежка загуба от Локомотив София с 0:4 на неутрален терен на стадион “Българска армия”.

Пепо Пенчев пое отбора, а помощник беше Иван Кочев, Ангелов остана в клуба, защото двамата все още нямаха лиценз за ръководене на мачовете в “А” група. Ботев записа 5 победи и 6 загуби под ръководството на Пенчев и въпреки прогнозите, че тимът ще изпадне Пенчев и Кочев спасиха “канарчетата” и в директен мач срещу Вихрен спечелен с 3:1 останаха в елита, а Вихрен изпадна.

През лятото Пенчев започна заедно с Кочев новия сезон, но напуснаха месец преди началото на шампионата, заради изключително тежката ситуация, която беше налегнала клуба.

След Ботев Пенчев взе лиценз беше треньор в школата на Чавдар Етрополе, а след това пое е първия тим в “Б” група, беше и национален селекционер на юношите до 17 години. Има много опит с подготовката на младите играчи.

Преди точно година Пенчев се завърна в Ботев и стана съветник в школата, през пролетта пое U17 за един полусезон, защото треньорът Иван Цветанов скъса ахилес и Пенчев пое отбора, докато Цветанов се възстанови.

През новия сезон Пенчев пое дублиращия тим на Ботев, който в момента дели третото място с Берое.

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker