Локомотив ПловдивФутбол

Пауло Серджо емоционален пред TribunaPlovdiv.bg: Оставам завинаги Локомотивец, това е най-тъжният ден в моя живот!

Португалецът Пауло Серджо вече не е част от отбора на Локомотив (Пд).

Днес той разтрогна договора си с “черно-белия” клуб. Така след две години на “Лаута” и 34 мача и 1 гол с фланелката на “смърфовете”, “Мускетарят на Локомотив” поема към дома.

С отдаденото си представяне на терена и джентълменския си подход към играта, 24-годишният техничар от о.Мадейра спечели сърцата на много от феновете на “черно-белия” клуб за години напред.

Ето какво каза той специално за читателите на TribunaPlovdiv.bg във финалното си интервю като състезател на Локомотив (Пд).

Пауло, кажи ни какви са причините поради които разтрогна договора си с Локомотив (Пд)?

Напускам, тъй като не влизам в сметките на треньора. Той ме помоли да напусна отбора. Президентът и другите ръководители също са на мнението на треньора, така че нямаше какво да направя освен да напусна. За съжаление, с всяко свое действие треньорът направи, така че да се махна от тима. Като цяло, не искам да говоря за треньора, не мисля, че дори заслужава да говоря за него.

Искам да се извиня единствено на феновете, които виждат, че напускам отбора по този начин. Не мисля, че заслужих клубът да се отнесе с мен по този начин. Дадох много на този отбор, борих се винаги с любов и страст.

Как искаш да бъдеш запомнен от феновете?

Искам хората да ме помнят като Серджо, които дойде с цялата си сила и с цялото си уважение в този отбор. Серджо, който се бореше за всяка топка на терена. Въпреки травмите и контузиите винаги съм играл в полза на отбора. За тези прекрасни фенове.

Знаеш ли вече къде ще продължи кариерата ти – в България или чужбина?

Ако трябва да съм честен, имах много възможности да отида в други отбори от българския шампионат. Но не приех офертите, които имах, тъй като не искам да играя срещу Локомотив (Пд) или пък да победя Локомотив (Пд) с фланелката на друг отбор от първенството. Първо, ще се върна на о.Мадейра, и след това ще реша къде да продължа.

Като цяло, лично за теб беше ли ползотворен този период в Пловдив?

Помня първите ми месеци в отбора преди контузията. Това беше най-добрият ми период. След травмата много хора се осъмниха в мен – хора от клуба. Но мисля, че въпреки всичко, се възстанових и продължих да се боря. Благодаря на феновете и на своето семейство за цялата подкрепа, която ми оказаха в този труден период. Като цяло, всичко беше много хубаво и специално. Спечелих любовта на много хора в този град – нещо, което ще помня цял живот. Може би един ден ще се срещнем отново, кой знае…

Мислиш ли, че тази контузия беше най-голямото препятствие пред теб в развитието ти в Локомотив (Пд)?

Да, контузията беше много тежка. Оперираха ме два пъти. След като се върнах, играех малко, по няколко минути в края на мачовете. Но постепенно навлизах във форма и преодолях трудностите. Но след това се появи този треньор, с когото не успяхме да се разберем. Както и да е, както казах, не искам да говоря за него.

Ти игра под ръководството на няколко треньори – Илиан Илиев, Христо Колев, Едуард Ераносян и Бруно Акрапович. От кого остана с най-добри впечатления?

Илиан Илиев! Той е един страхотен човек и голям треньор. Мисля, че той беше най-добрият треньор в последните години за клуба. С г-н Илиев станахме добри приятели. Не разбирам защо го махнаха, това беше грешка на клуба. Мисля, че той е един от най-добрите български треньори. Сигурен съм, че един ден ще ръководи футболен гранд. Всички го харесваха. Беше хубав период за клуба, а и за мен.

Кой е най-хубавият спомен, с който ще останеш от периода ти в Локомотив (Пд)?

Най-добрият спомен ли? Когато чуя феновете да пеят името ми. Казват “Серджо, Серджо…”. Ето затова говорим – радостта на тези хора и любовта им към футбола.

Какво мислиш за директорите и собственика Христо Крушарски – мнозина ги обвиняват, че не знаят как да управляват клуба на ниво?

Ако кажа нещо, хората ще си помислят, че съм гневен на директорите и затова си тръгвам. Не искам да коментирам тази тема. Знам, че много хора не са съгласни с някои неща в клуба, но искам единствено да ги помоля да уважават хората, които издържат Локомотив (Пд). Нека мислят най-доброто за своя клуб, нека мислят само за футбол, а не за външни неща. Всичко ще си дойде на мястото. Мисля обаче, че всички заслужават да гледат своя отбор на по-добро място в класирането, а не след всеки мач да страдат.

Няколко думи за финал – все пак ти остави следа в съзнанието на феновете като един от най-сърцатите и обичащи Локомотив (Пд) чужденци?

Искам единствено да поискам прошка от хората, които ме помолиха сърдечно да не си тръгвам. Но аз го направих. Това е най-тъжният ден в моя живот, не очаквах така да напусна клуба. Но съм сигурен, че има много хора, които бяха горди от моето присъствие тук. Феновете остават в моето сърце. Благодаря с цялото си сърце на хората, за които моята игра е била радост. На доктора, на кондиционния треньор, на целия щаб за всички грижи спрямо мен. Искам също да кажа няколко думи и на моите колеги, с които ми беше трудно да се сбогувам. Една силна прегръдка за всички. Нека всички те да продължават да почитат тази фланелка и да обичат този клуб. Оставам завинаги локомотивец. Благодаря ви и Само Локо!

Потвърдено: Пауло Серджо вече не е част от Локомотив

Потвърдено: Пауло Серджо вече не е част от Локомотив

Подобни

3 Коментара

  1. Много тъжно!
    Как едно момче от Португалия успя фа усети това, което малко българи могат?
    Как един чужденец може да остави душата си тук, а нашите, българите да се влачат, като червеи и все да мрънкат!?
    Серджо не беше феноменален футболист, но сърцето и всеотдайността му за Локомотив бяха нещо запомнящо се завинаги!
    Тъжно е!

    Успех, късмет и здраве СЕРДЖО!
    Винаги ще те помним само с добро!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker