Ботев ПловдивФутбол

Партизани (Тирана) – една от емблемите на албанския футбол!

Албанците от Партизани (Тирана) ще бъдат първият съперник на Ботев (Пд) в турнира Лига Европа!

Това отреди днешният жребий за първия предварителен кръг на надпреварата в Нион, Щвейцария. Първите мачове са на 29-ти юни, а реваншите на 6-ти юли, като Ботев (Пд) е домакин във втория мач.

Кои обаче са Партизани? Отборът е един от хегемоните на албанския футбол в средата на 20. век. Той е третият най-титулуван в страната с 15 шампионски титли, с 3 по-малко от Динамо Тирана (18) и с цели 9 по-малко от абсолютния хегемон КФ Тирана (24). Партизани са носители и на 15 Купи на Албания. Най-силните години на тима са между 1947г. и 1993г., когато извоюват всичките си налични отличия.

Клубът е създаден през 1946г. и играе домакинските си мачове на стадион “Кемал Стефа”. Партизани са единственият албански футболен клуб, който печели международно състезание. Това става през 1970г., когато във финала за Балканската Купа е победен българският Берое (СЗ).

През миналия сезон тимът завършва 2-ри в първенството, зад големия си съперник Кукеши. Старши треньор на Партизани е бившият футболист на клуба Сюлейман Старова.

Всичко е ясно! Партизани (Алб) – Ботев (Пд)!

Всичко е ясно! Партизани (Алб) – Ботев (Пд)!

Всичко е ясно! Партизани (Алб) – Ботев (Пд)!

Всичко е ясно! Партизани (Алб) – Ботев (Пд)!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker