tribunasofia

НационалиТопФутбол
ЕКСКЛУЗИВНО

Официално: Ще има мач между България и Унгария! Ето къде ще се играе той

След няколко дни на пълна мъгла и драми, стана ясно, че двубоят от евроквалификацията между България и Унгария все пак ще се играе.

Срещата ще се проведе на националния стадион “Васил Левски” при закрити врата. Това обявиха от Унгарската федерация на официалния си сайт.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Играем мач при закрити врата в българската столица. Според нашата федерация поведението на българската асоциация е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската асоциация, че по искане на българската асоциация мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врати в София. Срещата започва в 18:00 часа унгарско време (б.р. 19 часа българско време).

Предизвикателството на изключително важния за унгарския национален отбор български мач доведе до безпрецедентна ситуация в международния футбол. По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача за първи път миналата седмица, а за втори път днес и разпореди двубоят да се проведе при закрити врати.

Важно е да се подчертае, че според правилата УЕФА има право да вземе такова решение при извънредна ситуация, като например риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи вето върху подобно решение.

tribunasofia

Знаейки горното, унгарската асоциация се опита да действа по спортен начин миналата седмица и въпреки че – главно заради феновете на унгарския национален отбор – не беше съгласна с късната смяна на мястото и особено с решението за затворен стадион, тя е приела решението по принуда и не е коментирал публично събитията.

Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи пълен хаос по отношение на мястото, трябва ясно да се каже: това, което сдружението организатор направи през последните седмици, е безпрецедентно, напълно неоправдано и сериозно неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка като тази, камо ли международен футболен мач със сериозен залог, включващ много хора и интересуващ милиони.

Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация: възползвайки се от факта, че и двете организации имат предвид спортното майсторство и във всеки случай се стремят въпросът за промоцията да се решава на терена.

Въз основа на правилата ситуацията е ясна: ако националният отбор на Унгария не пътува до определеното място, те ще загубят мача без да играят, което очевидно е неприемлива опция за всички любители на футбола унгарци. Затова нашият футболен съюз се адаптира към решението, унгарският тим ще замине за София утре, а в четвъртък с подкрепата на феновете, която се усеща отдалеч, ще направи всичко, за да се бори за място на Европейското първенство.

🍊Ексклузивна игра Hot Deco Branded Game Inbet от Amusnet🍊

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker