бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболЛокомотив - вНационалиПловдивчани

Официално: Тошко Алексиев стана почетен гражданин на Пловдив

Една от най-големите спортни гордости на Пловдив капитанът на националния отбор по волейбол Тодор Алексиев днес официално стана почетен гражданин на Пловдив.

Алексиев беше награден на официална церемония по време на последната сесия за 2014 на пловдивския парламент. Той получи синьо-бялата лента за почетен гражданин на Пловдив и получи букет.

Тошко Алексиев е юноша на волейболния тим на Локомотив Пловдив, където започва и кариерата си. Преминава в Левски Сиконко, а след това играе и в елита на Италия за Фамалио Корилиано и Монца Брианца, турските Халкбанк и Бююкшехир Беледийеси и руските Локомотив Изумруд и Газпром-Югра Сургут, където играе и в момента.

С националния отбор на България е печелил бронзови медали от световните първенства за младежи през 2003 г и мъже през 2006 г., Световната купа през 2007 г. и шампионата на Европа през 2009 г., има и четвърто място от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Печели наградите за най-добър реализатор и посрещач в Световната лига през 2012 г., а на европейското първенство в Дания и Полша е избран за най-добър посрещач.

Така Тодор Алексиев се нареди до спортните легенди на Пловдив, които са носители на званието почетен гражданин на Пловдив – Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Христо Стоичков, Динко Дерменджиев, Христо Бонев, Тодор Диев, Георги Славков (посмъртно), Асен Златев, Любомир Любенов, Стоян Делчев, Сийка Келебечева, Стоянка Груйчева и Цветана Пиронкова.

Снимка: Труд

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker