АкадемикБаскетбол

Нова загуба за Академик в Балканската лига

Академик Бултекс 99 записа трета загуба в Балканската лига, след като отстъпи като гост на Башкими Косово със 78:87 /23:22, 10:19, 21:24, 24:22/, съобщава официалната Фейсбук страница на клуба.

В момента пловдивският тим заема трето място в класирането с актив от 2 победи и 3 загуби. Следващият мач на Академик Бултекс 99 е домакинство на Левски идната сряда.

Двубоят в Призрен започна с лек превес на студентите. В един момент домакините дръпнаха с 6 точки, но добра стрелба на Айзея Юмипиг доведе но нов миниобрат и спечелване на първата четвърт. На практика Башкими изкова успеха си във втората, в която успя да натрупа аванс от 8 точки. В първите 1-2 минути след почивката Академик Бултекс 99 започна отлично и се доближи на 3 точки от съперника си, но грешки в защита спомогнаха домакините да върнат преднината си и дори да я увеличат.

В края Академик Бултекс 99 свали пасива на под 10 точки, но неточни далечни стрелби провалиха финалния щурм на пловдивския тим.

Най-резултатен за студентите бе Мартин Дурчев с 19 точки, Айзея Юмипиг добави 18, Шакир Смит и Васил Бачев се отчетоха с по 13 точки. За домакините се отличи Дейшон Найт с 29 точки, Самир Зекиги добави 19. Отборът на Асен Николов вкара 12 тройки срещу 7 на домакините, но и това не се оказа достатъчно за победата.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker