бетано най-добър сайт за слот игри
ПловдивчаниПлуване

Нина Рангелова: Конкуренцията в плуването стана ужасяваща, едва ли ще мога да вляза в 1/2 финала на 100 м

Пловдивската плувкиня Нина Рангелова е силно впечатлена от резултатите в плуването на олимпийските игри в Рио 2016. Тя не успя да влезе в полуфинала на 200 м свободен стил, като завърши 22-а. Вижте какво мисли за своето представяне в Рио и конкуренция в световното плувана най-добрата ни плувкиня в интервю пред електронното издание Дневник.bg

Какво мислите за състезанието?

Това беше второто ми най-добро постижение и най-доброто в сутрешна сесия. Конкуренцията наистина е ужасяваща. Полуфиналът се затвори на 1.2 сек по-бързо спрямо игрите в Лондон, което означава, че А-нормативът за следващите олимпийски игри ще е много, много силен. Очаквах, че ще плуват бързо, но с ръка на сърцето си признавам, че чак толкова не съм очаквала.

В Рио вече паднаха няколко рекорда в плуването. Какви са цялостните ви впечатления?

Преди ден като гледах полуфинала на жените на 100 м гръб, дори ми се стори по-бавен от миналите игри. И си казах: “Да плуват, да плуват… колко да плуват. Все ще успея да се набутам някъде”. Но няма такива работи, няма такива филми. Просто плуването стана толкова конкурентен спорт. Само човек, който се занимава професионално с плуване, може да види колко се промениха нещата в последните години.

Доволна ли сте от представянето си?

Аз дойдох като 25-а и всяко място напред е по-добро класиране. Подготовката ми мина добре, добре се чувствах, мисля, че и плувах добре, но просто в сравнение с останалите… Мислех си, че мога да вляза в полуфиналите. Но в интерес на истината възможностите ми в момента не са за 1:57,7 мин. Може би около 1:58 или 1:57,9 в най-добрия случай. Можеше и да подобря националния рекорд, но това нямаше да помогне.

Какво очаквате за стоте метра?

Там е още по-зле. Видяхте какво се случи в щафетата на 4х100 м свободен стил. Надявам се да успея да подобря личното си постижение и национален рекорд. За класиране, ако на 200 м е трудно, там вече става… не знам.

Казвате, че другите са дръпнали много в плуването. Вие имате ли сили да вървите напред и да следвате този висок ритъм?

Преди казах, че това най-вероятно ща са последните ми олимпийски игри. Така като гледам, това мнение се затвърждава. Просто другите работят с големи щабове, с много хора.

От там ли идва разликата?

Моята подготовка беше напълно обезпечена от министерството на спорта. Но пък аз нямам големия щаб, екипа от научни експерти, диетолози и т.н. Мисля, че всяко нещо оказва влияние.

Източник: dnevnik.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker