Букмейкърски новини и казино бонусиИзвън БългарияФутбол

Нещо повече от дерби!

Двадесет и първият кръг в Серия А предлага на вниманието на всички фенове на футбола едно от най-големите дербита на Апенините – това между Интер и Рома.

Срещата на “Джузепе Меаца” започва от 21:45ч. и ще бъде предавана пряко по Ринг БГ.

Двата отбора заформиха истинска вражда помежду си през годините, когато „нерадузрите“ и „вълците“ бяха сред основните претенденти за титлата в Калчото. Сега статуквото е малко по-различно и целите пред двата клуба са доста по-изменени.

И Рома, и Интер се целят в заветното четвърто място, даващо право на участие в Шампионската лига от догодина, а победа в директния двубой между двата съперника би била от сериозно значение в края на сезона.

Лучано Спалети, който напусна „римските вълци“ след края на сезон 2016/2017, за да поеме тима на Интер, определи срещата като важна за приповдигането духа на двата отбора, но в никакъв случай решаваща за четвъртото място в класирането.

Специалистът опита да свали напрежението от своите футболисти, които не се представят никак добре в последно време, записвайки седем срещи без победа, като броим тези и от Купата на Италия, от която „нерадзурите“ отпаднаха след поражение от градския съперник Милан.

В последния кръг преди двуседмичната пауза Интер достигна до горчиво равенство с Фиорентина. Икарди и комапния направиха (1:1) на Артемио Франки, след като позволиха на “Ла Виола” да изравни в 92-та минута с хубав гол на Джовани Симеоне.

Нещо повече – миланският гранд е отбелязал едва две попадения в тези седем двубоя, което говори за доста безидейно представяне на атакуващия вал на отбора.

Все пак Интер се подсили със защитника Лисандро Лопес, който идва в тима под наем от Бенфика, а близките дни се очаква и пристигането на Рафиня от Барселона.

Рома също забуксува през последния месец декември. Момчетата на Еузебио Ди Франческо не са опитали вкуса на победата в последните си четири срещи от Калчото, губейки последователно от Торино, Ювентус и Аталанта, а равенство с отбора на Сасуоло потвърждава кризата в отбора.

Поглеждайки класирането, Интер заема трета позиция, водейки с три точки на тима на Рома. При евентуална победа за „римляните“ борбата за последното място, даващо право на участие в Шампионска лига, ще стане доста ожесточена до края на сезона.

През първия полусезон „черно-сините“ победиха съперника си на Стадио Олимпико с 3:1, благодарение на попаденията на Мауро Икарди и Матиас Весино.

Оттогава обаче досега доста неща се промениха и със сигурност ни очаква непредсказуема среща.

Стартови състави:

Интер:

Рома:

Прогноза: Г/Г

/Илия Иванов/ TribunaPlovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker