НационалиТопФутбол
ЕКСКЛУЗИВНО

Нечовешко насилие! Полицаи пребили брутално 17-годишно момиче след протеста

Адвокат Полина Велчева разкри, че е получила информация, че по време на протестите срещу Българския футболен съюз на 16 ноември полицията е упражнила насилие срещу 17 годишно момиче.

„Не бях на първа линия на протеста срещу БФС, но бях в средата. Имаше много деца и майки. Не мога да определя дали е била налице предпоставката за използване на водното оръдие. Имаше хвърлени пиратки, но не бяха голям брой. Имаше много хора не от агитките“, заяви адвокат Велчева в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Тя сравни протеста срещу БФС с тези срещу правителството през есента на 2020 г.: „Ако трябва да сравня с протести срещу правителството през 2020 година, имаше водно оръдие на 2 септември. Аз също бях на площада, но не помня то да е използвано, а бяха много повече протестиращите. Тогава не беше използвано, а сега – в рамките на 20 минути“.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

По време демонстрацията срещу БФС група протестиращи се оказват приклещени от полицията на ул. „Иван Вазов“ (успоредна на ул. „Ген. Гурко – бел. ред.) – служителите на реда са застанали и от двете им страни. Започват да удрят с палки по щитовете си. Следва и команда – „Легни на земята“.

Тя разказа и каква информация е получила за случилото се на улица „Иван Вазов“, където полицията приклещва протестиращи и ги кара да легнат на земята.

tribunasofia

„С мен се свърза момче, което случайно преминава. Той не е футболен фен. Каза, че са били около 30-40 души. Не са били с качулки, виждат се лицата им. Изпълнявали са всички полицейски разпореждания. Всички са легнали. Това, което той ми обясни, е, че част от момчетата с били бити и преди това. Лягат един върху друг и са започнали да ги бият. Тези лица, по информация на моя клиент, не са задържани. Стояли са 20 минути легнали. Проверени са им личните карти и след това се пуснати. За мен това, което се вижда, не са дисциплинарни нарушения – това са престъпления“, категорична е адвокат Велчева.
Според нея полицаите, нахлули в заведението до Спортната палата, са удряли с палки клиенти без дори да им искат документ за самоличност: „Дори и да има оперативна информация, че лицата, които са палили полицейския бус са вътре, това не е начинът да бъдат задържани. Не виждаме дори проверка на лични документи. Прави впечатление на всички клипове – полицаите са без отличителни знаци и нямат номерата, които са задължителни по закон. Това не е единственото заведение. Има още едно, което е до сградата на МВР, където са задържани деца. Полицаите са влезли. Удряли са ги в заведението. След това са ги изкарали и са ги били и извън заведението“.

„Много от хората са „изяли по някоя друга палка“. Ако имаше журналисти пред Първо РПУ, щеше да се види, че са задържани деца. Това не се лицата, които са били на първа линия и са хвърляли камъни. Не може полицаите да ходят по софийските улици и да ги бият“, пише darik.bg за мнението на Велчева.

bet365
„Минахме през шест дела. Съдът оправда всички момчета, на които са им били съставени актове. Днес изтича срокът за обжалване на наказателните постановление. Едно момиче на 17 години е пребито в градинката на църквата „Свети Седмочисленици“. Тя е повалена. Четирима полицаи с маски са я били. Един я е държал за косата, докато друг я удря в корема. Когато тя е отведена в Първо РПУ, един от полицаите ѝ казва, че още ще я бие и ще я качи на четвъртия етаж, „за да я смачка“, съобщи адвокатът.

Голяма част от задържаните след протеста срещу Българския футболен съюз са били с наложени наказания заради „нарушаване на обществения ред при провеждането на спортно мероприятие“.

„Тези дела, през които минахме, съдът прие, че ако има данни за извършените действия, за които се твърди, е следвало да бъдат за дребно хулиганство или да се повдигне обвинение по Наказателния кодекс, но не и по този закон“, подчерта Велчева.

🍊Ексклузивна игра Hot Deco Branded Game Inbet от Amusnet🍊

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker