В чужбинаДруги спортовеНационалиПловдивчаниТенис

Невероятна България водена от Дора Рангелова и с Цвети Пиронкова на крачка от плейоф

България започна вихрено на неофициалното отборно първенство по тенис за жени “Фед къп”. Тимът е воден от пловдивската тенис деятелка и собственичка на ТК “Локомотив” Дора Рангелов, а в отбора е и най-добрата ни тенисистка пловдивчанката Цветана Пиронкова.

В първия си мач днес в унгарската столица Будапеща България победи с 3:0 победи Португалия.

Първо Елица Костова даде преднина на нашите след разгром 6:2, 6:1 над Мария Жоао Кьолер в двубоя на вторите ракети.

След това в сблъсъка на първите ракети Цветана Пиронкова се справи с 6:4, 7:5 с най-гръмогласната тенисистка в света Мишел де Брито.

Така двубоят на двойки беше без значение след като нашите спечелиха сблъсъка с португалките. Диа Евтимова и Виктория Томова не оставиха никакви шансове на Мишел де Брито и Барбара Луш и след 6:0, 6:3.

Така нашите започнаха чудесно и утре ще се изправят срещу фаворита в групата Беларус. Азаренка и компания се справи също с 3:0 с Грузия.

Двубоят утре си е директна среща за първото място в групата, което ще даде шанс за плейоф за влизане в Световната група II. Като срещу нашите тенисистки освен бившата номер 1 в света Виктория Азаренка ще се изправят и Александра Саснович, Олга Говортсова и Вера Лапко. При победа на сто процента националките ще се класират за плейофите.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker