Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: „Жълто-черен“ АПОКАЛИПСИС

Отборът на Ботев (Пд) няма да играе финал за Купата на България!

Днес момчетата на Николай Киров бяха надиграни с 0:1 от Славия в срещата реванш от 1/2 финалите на турнира. Така въпреки загубата си в Пловдив с 1:2, с гол на чужд терен, „белите“ успяха да се доберат до последния мач след общ резултат 2:2.

Единственото попадение в срещата вкара Ивайло Димитров от дузпа в 66-та минута. Ако трябва да бъдем честни, 11-метровият удар бе адекватно отсъден от съдията за нарушението на Димов срещу Димитров.

В 83-та минута обаче Ботев (Пд) не получи 100-процентова дузпа след фаул срещу Жоао Пауло в полето на „белите“. Целият щаб на “жълто-черните” скочиха на терена. Преди това пък гол на Стивън Петков бе отменен за несъщестуваща засада. В добавеното време на двубоя Николай Киров бе изгонен от скамейката след оспорване на съдийските решения.

Ботев (Пд) сякаш подходи по-консервативно в двубоя и в по-голямата част изчакваше на контраатаки. В спортно-технически план Белия заложи на Бризола в центъра на терена като заместник на контузения Серкан. Като двойка централни бранители бяха Тезиев и Димов, а напред бе карето Неделев, Густаво, Ндунгала и Пауло, което направи изключително слаб мач в предни позиции.

Така Ботев (Пд) няма да може да изпълни голямата си цел за 2018г. и да защити Купата спечелена преди година.

Срещата започна с логичен домакински натиск, предвид резултата от първия двубой. Цветелин Чунчуков потърси дузпа в 4-ата минута, но главният рефер Станислав Ставров не посочи бялата точка.

В 12-ата минута гостите бяха на крачка от попадението. Радослав Терзиев получи кълбото на втора греда след дълго центриране от пряк свободен удар. Той закачи с последни сили топката, която рикошира в гредата на Георги Петков. Момент по-късно, страничният рефер Георги Дойнов вдигна засада, която видеоповторенията само потвърдиха.

Двата отбора продължиха с множеството нарушения в центъра на терена. Лъчезар Балтанов бе и първият играч, който бе маркиран в жълто, след като получи предупредителен картон в 23-ата минута.

Ботев се настани в половината на Славия едва в 30-ата минута на двубоя. Добре подредената отбрана на домакините обаче, не даде шансове за сериозни атаки. Така първите 45 минути завършиха без нищо опасно пред двете врати. Двата отбора влязоха в съблекалните при резултат 0:0 и оставиха развръзката за втората част.

8 минути след началото на вторите 45 минути Славия бе изключително близо до вкарване на гол. Центриране от пряк свободен притесни сериозно защитата на “канарчетата”, които не успяха да изчистят. Галин Иванов се добра до кълбото на аутлинията и центрира над Чворович, там Велков стреля с глава, но не успя да уцели вратата и топката излезе в аут.

В 58-та минута Жоао Пауло бе на сантиметри от гола! Ндунгала се впусна в мощен пробив отляво и намери включилия се зад защитата на “белите” Жоао Пауло. Той се добра до топката и успя да я чукне с десния крак, но Петков прояви рефлекс и я спря със сетни усилия.

В 65-та минута Славия получи право да изпълни дузпа! Нарушение в собственото си наказателното поле извърши Пламен Димов срещу Ивайло Димитров отзад.

ГОООЛ Ивайло Димитров вкара 11-метровия наказателен удар – 1:0!

Зад топката застана потърпевшият от ситуацията и с премерен удар в долния ляв ъгъл излъга Чворович, давайки преднина на своя тим.

В 77-та минута Стивън Петков се измъкна зад защитата на Славия, успя да преодолее вратаря и да вкара. Старничният съдия обаче видя засада и попадението бе отменено. Това провокира буря от емоции в сектора за гости, където феновете на “жълто-черните” се качиха върху оградата и имаха намерението да нахлуят на терена.

Стартови състави на двата отбора:

Славия: Георги Петков, Владислав Узунов (Емил Мартинов 73′), Галин Иванов, Ивайло Димитров, Иван Минчев, Славчо Шоколаров, Костадин Велков, Стефан Велков, Стефан Велев, Цветелин Чунчуков, Янис Карабельов

1
Петков
17
Велев
13
Ст.Велков
6
К.Велков
8
Шоколаров
23
Узунов
10
Карабельов
14
Димитров
73
Минчев
71
Иванов
9
Чунчуков

Резерви: Ивайло Василев, Андреа Христов, Георги Йомов, Емил Мартинов, Милчо Ангелов, Наско Милев Момчил Цветанов

Старши треньор: Златомир Загорчич

Ботев (Пд): Иван Чворович, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Йордан Минев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Дуде Ндонгала, Густаво Афонсо (Стивън Петков 68′), Жоао Паоло

99
Чворович
23
Минев
70
Димов
18
Терзиев
28
Филипов
17
Балтанов - к
29
Ндунгала
7
Бризола
93
Густаво
8
Неделев
37
Пауло

Резерви: Даниел Кайзер, Димитър Пиргов, Юлиано Алваро, Кристиан Добрев, Стивън Петков, Лазар Марин, Mилко Георгиев

Старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Станислав Ставров

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Show must go on! “Жълто-черните” дишат финал

Подобни

Един Коментар

  1. Срам за Българския футбол.Ако можехме като граждани да се жалвам в УЕФА бих го направил и бих осъдил БСФС за гавра и унижение на милионите зрители на този мач.На 66год съм това е един от мачовете ,който изгледах с гняв в душата си.
    Футбола е огледало на държавата.Така както напускат държавата,така феновете ще напуснат стадионите.
    Тук ферплей няма,само корупция и подкупи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker