Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

На Лаута страдат заради… феновете си

Когато лятото “Локомотив” (Пд) се оказа свободен и народен, главната идея на момчетата, извършили революцията, бе да получат гръб от публиката. В началото го имаха. Продадоха се 1000 карти, общо взето, сто пъти повече, отколкото преди това. Събраха се и 1000-1500 лева от SMS-кампанията. Т.е. клубът стъпи на здрава финансова основа. А каквото и да си говорим, най-здравата основа са феновете. Така е и в “Реал” (Мадрид), така е и в “Сити”, така е и в сити Пловдив.
Само че напоследък тази основа подаде. За последните 4 домакински мача в “А” група приходът на “Локо” от домакинските двубои е направо мизерен.

В “Коматево” щяха повече да съберат за “Локомотив”! Няма и 1000 лева да са влезли в касата на клуба. На стадиона останаха само децата, онези с картите и по около още стотина души, купили си билети за двубоите с “Хасково”, “Марек”, “Черно море” и “Локо” (Сф). Да, съперниците са непретенциозни. Но нали един отбор се обича както срещу “Левски”, така и срещу “Марек”?

За “черно-белите” ситуацията е още по-деликатна, защото феновете знаят, че този клуб зависи от тях. Те го взеха от Коко Динев и нямат право да го затрият. Чакаха благодетел, Бащица. Е, как да дойде? Щял да има подкрепа голяма. На кого? На онези 680-те от двубоя с “Хасково”, или на другите 580, приключили годината срещу “Локо” (Сф)? Някога Цветан Василев подаде ръка на “Ботев” (Пд), защото дори във “В” група на стадиона имаше по 3000. Минимум! Затова и тръгна да им прави стадион.

Най-тъпото е, че за мачовете на тренировъчната база в “Коматево” феновете на “Ботев” плащат по-скъпи билети от “черно-белите” си побратими.

И въпреки това, въпреки двубоите на края на града пак са с по-голяма посещаемост. Лесно е да се види, лесно е да се пресметне. А на пиарите на тези с парите това им е работата – да четат и да смятат. И когато видят, че феновете на “Локомотив” не ходят да гледат собствения си (ама наистина СОБСТВЕН) отбор, как те да отидат да го купят?

Сега “черно-бялата” общност има два шанса да обърне тенденцията. Да покаже, че си иска “Локомотив”. На 21-и е откриването на сезона с 1/4-финал за купата с “Локо” (Сф). На 8 март пък идва градското дерби. Всяко празно място ще е шамар по онези, които освободиха “Локомотив”. Всеки непродаден билет ще е билет към ада за един отбор, който искаше да е свободен и народен, а се оказа предаден от собствения си народ. Два мача, след които “Локомотив” може да не е същият. Пловдив – и той! Стига “черно-белият” му народ да подкрепи онова, което освободи.

Посещаемост по кръгове

2 кръг Славия 4100
4 кръг Лудогорец 3780
7 кръг ЦСКА 4180
9 кръг Берое 1870
11 кръг Литекс 1170
12 кръг Левски 4060
14 кръг Хасково 680
16 кръг Марек 500
17 кръг Черно море 800
19 кръг Локо (Сф) 580

“7 дни спорт”

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

6 Коментара

  1. Статията си е много вярна.Имам доста приятели от Ботев който ходеха и пълнеха стадиона независимо къде играеха и с кого.А ние какво правим приказки на вятъра.Е за това че дори и Ботев да са без Василев като им е пълен стадиона пак ще са по добре от нас.Така че замислете са малко какво правим.С тези 300 човека който ходят на домакински мачове и тези 80-100 човека на гостуване кво правим????Тъжно е но нещата трябва да се променят и докато няма човек който да дава пари трябва да сме всички онези 15хил който се събраха и изгониха Коко.Или всичкото това нещо е било театро????

  2. Да не говорим, че сумати народ избяга от България и като цяло няма кой да пълни стадиона. В Лондон ако се играе мача сигурно ще има подобна посещаемост от 500 човека. А за посещаемостта в момента на жълтите в Коматево можем да поговорим тъй като не си пълнят и те стадиона от 3500 места. Като цяло всичко е в дивия, а това леке от 7 дни спорт незнам защо му разпространявате комплексарските статии.

    1. Луд ли си бе брат?Стига конспирации.Точно ние сме си виновни.Знаеш ли с колко народ се срещам дето не идват вече на мачовете щото вечв нямало смисъл.Как да няма бе???Точно сега трябва да ходим на всеки мач и да подкрепяме отбора защото тия пари от билет са важни.Тва с Лондон и 1000 души да има,в България има по 100 толкова.Не е оправдание това.7те лева също!

  3. Пак ли това лайно от 7 дни спорт бе, тоя се скъса да ни плюе по публиката, а вие му цитирате постояно медията? Колкото ходим – толкова, има сумати причини заради които народа е просто обезверен и спря да ходи по мачове. Много неща ни се случиха през годините и трябва силен отбор за да се върнат хората. Айде стига вече с тия глупави статии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker