бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

На Лаута дойде време разделно!

Кой си е представял всичко това?

На кого изобщо му е минавала мисълта, че футболният специалист Илиан Илиев толкова скоро ще се раздели с едно от най-успешните начинания в треньорската си кариера – пловдивският Локомотив?

Както знаете, в понеделник, след загубата на “смърфовете” с 1:2 от Локо (ГО), Илиан Илиев през сълзи изстрадано сподели на футболната общественост, че категорично напуска своя пост.

Шок и ужас! Един от най-талантливите наставници у нас пое вината за “своите” грешки и пожела незабавано да си тръгне от Локомотив (Пд)…

Ако се върнем малко по-назад в миналото ще видим, че още с идването си той пасна като дялан камък с пъзела на “черно-белия” клуб. Сътвори една незабравима футболна пролет и влюби страстно в своята персона половината град, за да могат хилядите фенове на Локомотив (Пд) да повярват, че вече са намерили точния човек, който да застане на кормилото на тима.

Преди три-четири седмици беше по-вероятно Слънцето да не изгрее на хоризонта, отколкото Илиан Илиев да подаде оставка. Това сякаш бе противоприродно, защото самият той изглеждаше перфектният човек за този пост.

Очите му във всеки мач горяха за “черно-бялата” идея. Та дори, по време на един от мачове в края на миналия сезон от “Лаута” се чу реплика, че Илиев в следващите години ще се превърне в българския вариант на Сър Алекс Фъргюсън – с дългогодишна кариера в Локомотив и ясно очертан и изграден отбор от самия него.

Времето обаче показа, че това така и не стана. Няма и да стане.

Въпреки миниатюрните спънки по пътя си, Илиан сякаш бе попаднал на точното място…Но в крайна сметка се оказа, че не бе попаднал на точните хора…

След всяка треньорска рокада в клуба се чуват разнопосочни коментари и мнения. Общото между всички обаче е, че някъде надълбоко в управленските недра се се залепили едни и същи физиономии, които мътят водата на целия “черно-бял” прогрес.

В Локомотив (Пд) явно има някаква плевел, която руши. Нещо, което разяжда хода “напред” и не му позволява да отлепи от средняшкото ниво, в което се намира клубът в последните сезони, а и преди това.

В последния месец нещо прекъсна доброто представяне на Локомотив (Пд). Като на магия изчезна красивата игра, разпознаваемият стил. Като на магия се изпари желанието на играчите и от нищото се появи напрежение. Изведнъж изкочиха приказки за уредни мачове. Защо? Такива ли са амбициите на големия пловдивски гранд. Да се лигави на дребно и да върти схеми.

Някой все едно омагьоса всички играчи и те спряха да бъдат това, което наистина бяха по време на престоя на Илиан Илиев начело на клуба.

Може би последният читав мач на “смърфовете” бе срещу шампиона Лудогорец, когато само боговете не пожелаха да оставя трите точки на Лаута. В играта на отбора тогава имаше зрелище, динамика, пасове голове…Абе, имаше всичко, от което се нуждае един футболен фен, за да си легне спокоен от видяното.

От онзи ден насетне обаче “черно-белите” сякаш заковаха ръчната и прекатуриха всички добри впечатления в канавката на разочарованието.

Най-често изтъкваната причина за слабата форма на отбора е невъзможността да се преодолее напрежението. Илиан често оправдаваше загубите именно с това. Но явно го правеше в опит да защити или своите играчи, или истинските виновници за цялата последвала каша…

Няма как да се съгласим, че единствено напрежението е главният виновник, който е повлиял на играчите, за да рухнат като кулите на Световния търговски център и буквално да забравят какво значи да си подадеш топката в следващия месец и малко.

Говорим си искрено, нали?

Причината за поредния хаос на Лаута е в тоталното невежество на няколко лица в клуба. Като се почне от ръководители, та чак до футболисти.

Не може Дани Кики да бъде носен като крал от Илиан в последно време, да получава минимум 80 минути във всеки мач и в най-напрегнатия момент да не стисне ръката на своя наставник.

Не може. Елементарното възпитание не го позволява. Уважението и ценностите на футбола го забраняват.

Не може Илиан Илиев да застава след всеки мач зад гърба на футболистите и да ги брани с достойнство, а те да се делят на “лидери” и “послушковци” и да подливат вода на един от можещите треньори у нас.

Не може в съблекалнята да е анархия, защото някой е настроил футболистите срещу “неудобния” играч в цялата схема – Илиан Илиев. Това не е лице на голям клуб.

Това е. Заявяваме го най-отговорно. В управата на клуба има хора, които не трябва да са там. Директори, почетни президенти, администратори, удостоени с посмъртни почести рицари, ако искате и гръцки божества… Когато алчността и глупостта наделят, тогава работа не се върши, тя се руши.

Наистина ли някой си мисли, че случайно се появи това “напрежение”, което доведе до оставката на треньора?  Не, то бе създадено изкуствено.

Когато някой излезе публично и опровергае тези думи с аргументи, тогава ние ще се отметнем от тях. Но всъщност и тогава няма да го направим, защото вярваме, че не с такъв театър се постигат резултати, в която и да е сфера на живота.

Вярваме, че Илиан Илиев бе перфектният избор за треньор на Локомотив (Пд), защото бе мислещ човек. Искаше победата, имаше план в главата си за 6-7 месеца напред и въпреки ограничените ресурси за селекция, направи един симпатичен отбор. Той бе единственият треньор в клуба за последните много години, който имаше визия за нещата и работеше професионално за това. (бел ред. Митко Джоров, макар и в школата, беше друг такъв, който работеше професионално, но пък не бе удобен на “десните ръце” на Крушарски, които го изхвърлиха от “Лаута”).

Илиан взе някой нелоши попълнения, които проявяват качества в немалко случаи, колкото и да не им се иска на онези от дълбините на клуба, които в момента плюят селекцията.

Факт е, че селекцията на Илиан през лятото не бе силна. Но без пари – толкова, както са казали хората. Не може едни и същи хора, допреди месец да са защитавали наставника за добрите игри и добрите играчите, а сега когато вече не е удобен, да прехвърлят цялата вина на него, измивайки ръцете си с изтъркания аргумент, че той не е доказал своите качества и е време да си ходи.

Боже, по-грозно не успяха да го изиграят този етюд…

Илиев бе мъж и стоеше зад думите си. Треньорът пое отговорността на безхаберниците на терена и в офисите на стадиона. Направи го защото има морал и чест.

Г-н Крушарски, за първи път се обръщаме към вас в правото си на спортна медия за град Пловдив и областта.

Вие, май, не сте наясно кои са “десните” ви ръце в клуба. Май, не знаете, или не искате да признаете, че онези под вас в йерархията на Локомотив (Пд) просто не стават за тази работа. Дори привърженици на тима го виждат и не спират да алармират за това.

Те ви призоваха в най-скоро време да направите промени, ако искате да видите своя отбор в Европа. И наистина трябва да го направите. Хората под вас трябва да са професионалисти, които познават футболната материя, а не хора, които си нямат и грам представа от нея.

Най-големият ви проблем е, че често приемате твърде емоционално всичко, което се случва около вас. Искате да угодите на всички, въпреки че сами осъзнавате, че често те не са прави.

Вие сте достолепен, успял и можещ бизнесмен. Но за клуб като Локомотив (Пд) се изискват компромиси и здрава ръка. Виждате как реагират феновете. Те милеят за клуба и наистина биха дали живота си, за да защитят по свой начин гордостта и честта на тази футболна общност. Е, те биха направили компромис със себе си в името на Локомотив (Пд), а вие…?

Въпреки приятелствата, са нужни много компромиси с егото, защото както написа един привърженик на тима в социалните мрежи: “Локомотив (Пд) е над всичко, дори и над своите легенди…”.

Ние продължаваме неговата мисъл и казваме, че футболът е над всичко. Това важи за всеки един спортен клуб в страната. Защото за да има развитие, е нужна много работа, немалко жертви и не на последно място яко дупе (бел. ред както вие обичате да казвате) за устояване на всички бури, които всеки ден съпътстват успеха.

Разполагате с още малко време да реагирате, така че го направете. Защото “черно-бялата” част на Пловдив ви уважава, г-н Крушарски, и точно във вас вижда правилния човек. Не я разочаровайте!

TribunaPlovdiv.bg

Подобни

10 Коментара

    1. Това дерби мина! За малко Левски да бие ловешкия тим но съдията им удари едно рамо с несъществуваща дузпа

  1. Този път не трябва да допускаме всичко да се размине току така.Тряба да се вземем в ръце и да изхрърлим Бонев Узунов и Бащата от стадиона,защото ще играем пред 100 човека публика.Не го допускайте това да продалжава локомотивци……..

  2. NIE SHTE PRODULJIM DA OBI4AME OTBORA SI NEZAVISIMO V KOQ GRUPA VIE STE PREHODNI NIE VE4NI NE6ASNICI TAKIWA LEKETA MAHAIT S VI4KITE IMPERATORI KIKITA MIKITA VSKAKI TAKIWA LEKETA . LOKO PLD NE U4ILI6TE ZA NEKADURNICI .. LOKO PLOVDIV E SIMVOL ZA POLOVINI GRAD NE6TASNICI TAKIWA

  3. Na Iliyan Iliev mu byaha predlojeni baberici, izhvarleni ot drugi klubove i toy tryabvash3e da izbira izmejdu tyah. V tozi otbor ima mnogo “futbolisti” koito sa za gonene kato se zapochne ot Pl.Krumov, D.Vezalov, G.Valchev, Dani Kiki, D.Bakalov, Umarbaev,O.Rashid,V.Marchev, Karageren i se svarshi s S.Raykov.Tova ne sa futbolisti za otbor kato Lokomotiv. Te mogat da igrayat edinstveno v zonite.Taka che Iliev ne e vinoven za tezi sramni zagubi ot Slavia, Pirin i Gorna Oryahovitza.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker