Локомотив ПловдивСъбитияФутбол

СНИМКИ: Един приказен миг в края на срещата с Верея украси представянето на Локомотив с победа

Отборът на Локомотив (Пд) победи с минималното 1:0 Верея при официалното представяне на за новия сезон. В срещата, играна на ст.”Локомотив, единственото попадение бе отбелязано от завърналия на “Лаута” след 7-годишно странстване Зоран Балдовалиев.


Първата част на срещата не успя да предложи кой знае колко интересни ситуации на събралите се над 3 хиляди зрители по трибуната на “Лаута”. Все пак обаче отборът на Локомотив имаше инициативата в по-голямата част от първите 45 минути, създавайки едно-две нелоши ситуации пред вратат на Верея, но до попадение така и не се стигна. Най-сериозното положения, което се откри пред играч в “черно-бяло” все пак това в 16-та минута на срещата, когато юношата на Локомотив Бирсент Карагарен овладя добре на границата на наказателното поле и успя да стреля, намирайки пролука в разредената защита на Верея, но топката прелетя над напречния стълб на противниковата врата.

В 22-та минута все пак топката влезе в една от двете врати, но за жалост на потъващите от скука фенове голът бе отменен, поради засада. В една от редките си атаки към врата на Локомотив, футболистите на Верея, чрез няколко акуратни подавания пред границата на “черно-бялото” наказателно поле, се добраха до стрелкова позиция и вкараха топката във вратата на Скорчев, вдигнатият червено-жълт съдийски флаг запази резултата непроменен.

До края на първата част Локомотив бе отборът, който владееше инициативата на терена, но въпреки това резултатът продължава да се запазва 0:0. Това до голяма степен се дължеше на факта, че “черно-белите” така и не успяваха да организират и координират действията си пред вратата на своя съперник, от което страдаха всичките им нападателни аспирации.

IMG_1413Магическият миг, който напрви разликата в срещата додйе посредата на втората част, когато завърналият се това лято на “Лаута” македонец Зоран Балдовалиев изпълни прекрасен пряк свободен удар от 25 метра фронтално на вратата на Верея, успявайки да открие резултата за 1:0 в 70-та минута.

Иначе и тази част от срещата не даде на феновете така чаканата доза наслада, като и двата отбора по-скоро проявяваха “физическите” си, отколкото “техническите” си умения. Въперки всичк положения пред вратата на Верея не липсваха – 52-та минута на срещата, преминала през Кики Камбуров и Вълчев, топката достигна до добре пласиралия се на границата на наказателното поле Карагарен, който с топовен изстрел я изпрати високо на противниковата врата. Ново добро положение се откри пред футболистите на Локомотив в 57-та минута. Този път Дани Кики излезе на добра стрелкова позиция около дъгата на наказателното поле, но дори “красиво” оформилият се коридор към врата на Верея не успя да му помогне да отправи качествен изстрел и топката излетя далеч в аут.

След гола на Балдовалиев, резултата остана непроменен и така Локомотив записа втората си победа през лятната си подготовка.

Стартов състав на Локомотив (Пд): Скорчев (Ел Харуби), Якимов (Пламен Крумов), Котев, Тунчев (Димитров), К. Стоянов (Стамов), Боне, Вълчев (Балдовалиев), Бакалов (Янъков), Карагарен (Карагарен), Кики (Траянов), Камбуров (к)(Ласиман).

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker