Извън БългарияНационалиТенис

Олимпийският шампион се оказа прекалено голям хап за Гришо в Пекин…

Олимпийският шампион Анди Мъри се оказа прекалено голямо препятствие за нашия Григор Димитров във финалния сблъсък на силния турнир за мъже от веригата на АТП в Пекин.

Хасковлията загуби в два сета – 4-6, 6:7 (2:6), от британеца в много класен и приятен за гледане финален мач в китайската столица този следобед.

Това бе трети финал за Гришо през този сезон, но и сега, както и в предишните два случая – в Сидни и Истанбул, той не успя да се добере до трофея. Победата бе под номер 8 за Мъри срещу 3 успеха за Димитров в 11-те им сблъсъка един срещу друг.

Така шотландецът завоюва 40-я си трофей от АТП и пети за сезона след успехите в Рим, в “Куинс Клъб” в Лондон, на “Уимбълдън”, както и на Олимпиадата в Рио де Жанейро. За Григор пък остана разочарованието от пропусната възможност да се добере до пета титла в своята кариера.

Срещата в Пекин бе решена след тайбрек във втория сет. В него Мъри прояви по-голямо търпение и съумя да се добере до успеха за по-малко от два часа игра на корта.

В първия сет Мъри реализира пробив още при първото подаване на Гришо в двубоя, а това впоследствие му помогна да се добере до преднина в сетовете. Втората част се движеше по идентичен сценарий, но при 5:4 и сервис на британеца за титлата, Григор измъкна от себе си последния си запас от сили и вкара срещата в тайбрек.

Там обаче класата на световния номер 2 си каза думата и той се поздрави с първия си трофей от тази надпревара.

Първи сет!

Григор Димитров не започна добре срещата и след някои неточни изпълнения на сервис, сдаде първото си подаване.

Анди Мъри затвръждава пробива със страхотна игра и повежда с 2:0 гейма.

Гришо спечели първия си гейм в срещата след някой изумителни удара по цялата ширина на корта.

Бърза размяна на сервис геймове и от двамата.

В шестия гейм Григор бе изключително близо до връщане на пробива, стигайки до 40:40, но в крайна сметка Мъри не се огъна и взе своето подаване.

Много тежък седми гейм на двубоя за българина. Въпреки че той мина през три изравнявания при 40:40, нашето момче не допусна втори пробив в първия сет.

След размяна на два сервис гейма, Мъри получи шанс да сервира за спечелване на сета. След два бомбастични сервиса отстрана на Мъри и две изключително неприятни грешки на Гришо – една в мрежата и една далеч в аут – Анди Мъри поведе с 1:0 сета във финала на турнира в Пекин.

Втори сет!

Григор започна силно втория сет и набързо поведе с 1:0, но Мъри не допусна пробив и изравни в следващия гейм.

Последва нова размяна на геймове между двамата – 2:2.

Лошо – Григор допусна втори пробив в двубоя и първи във втория сет, което даде възможност на Анди Мъри да поведе с 3:2, а малко след това и с 4:2 при свой сервис.

Последваха три поредни безпробелмни сервис гейма на корта и за двамата, преди Анди Мъри да получи шанс да сервира за титлата при 5:4.

Григор прояви изумителни нерви в най-напрегнатия момент и проби за първи път в срещата при това на 0 в сервис гейма, в който Мъри подаваше за спечеване на трофея.

Григор издържа на напрежението стоически в следващия си сервис гейм и поведе с 6:5.

Сетът влезе в тайбрек, след като Анди Мъри спечели без особени затруднения своето подаване.

След почти два маса от началото на срещата Анди Мъри получи мачбол и го реализира в тайбрека при 6:2 точки.

Финалът днес между Григор Димитров и Анди Мъри може да гледате в страхотно качество без накъсвания с регитрация в bet365. Регистрирай се от ТУК.

Снимка: sportal.bg

Подобни

Един Коментар

  1. Регистрирах се и картината е супер а гледам от телефона си дори.Мерси много ии успех на Гришо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker