Ботев ПловдивФутбол

На един от най-негостоприемните стадиони за себе си, Ботев (Пд) опитва да се върне на победния път след два месеца без триумф!

Днес от 17:30ч. на ст.”Славия” в столичния квартал Овча купевл отборът на Ботев (Пд) гостува на Славия в среща от 32-я кръг на “А” група.

Двубоят е и един от последните шансове за Славия да запази живи надеждите си за място в топ 3, което да осигури място на тима в квалификациите за Лига Европа. Пловдивчани пък нямат особено големи цели до края на шампионата, като следващите срещи ще бъдат използвани за обиграване на тима.

В състава на домакините Сердер Сердеров е с контузия и ще пропусне мачовете на своя отбор до края на сезона. Любопитен факт е, че Славия няма победа у дома през пролетта и сега “белите” ще опитат да спрат тази негативна статистика. Досега “белите” стигнаха само до три нулеви равенства, които бяха последвани от загубата с 1:2 от Пирин, което отприщи недоволството на феновете.

Колегата му от Ботев Николай Костов пък ще може да разчита на най-доброто в състава си.

От другата страна след изтърпени наказания за Ботев (Пд) се завръща Лъчезар Балтанов. От контузии са възстановени Божидар Васев и Милен Гамаков. “Канарчетата” не се борят за нищо, но заради верните си фенове ще търсят победа, която ще бъде първа за тима от 13 март насам.

Иначе в общата статистика между двата тима цари абсолютен паритет – 49 победи от 120 срещи на ниво “А” група. При гостуванията си в София обаче тимът на Ботев (Пд) има значително по-ниска успеваемост срещу този противник, като в 59 двубоя, той е излизал като победител едва в 11 случая (Славия има цели 36 победи на своя стадион).

Вероятни състави на двата отбора:

Славия: Петков, Панов, Велков, Пиргов, Омар, Карабельов, Мартинов, Стоев, Балджийски, Йомов, Димитров

Старши треньор: Александър Тарханов

Ботев (Пд): Голас, Филипов, Терзиев, Златков, Христов, Юсеин, Старокин, Марин, Неделев, Балтанов, Милев

Старши треньор: Николай Костов

Срещата е днес от 17:30 на стадиона в софийския квартал Овча Купел, като него можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker