бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивНационалиПловдивчаниФутбол

Наско Ташолов с едно полувреме за България U17

Юношеският национален отбор до 17 г. победи с 1:0 тима на Турция U-17 в контрола, която се игра на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

В началото двата отбора се опознаваха и играеха по-предпазливо, като първата реална ситуация бе в полза на България. Валентин Йосков бе изведен зад отбраната, но вратарят на гостите го изпревари и изчисти топката. Действията се развиваха основно в в средата на терена, като борбата бе за всяка топка, но липсваха удари към двете врати. В 28-та минута България спечели ъглов удар. След центриране на Алекс Боримиров, отбраната на турците не успя да изчисти топката, като най-съобразителен бе Георги Русев, който с прецизен удар реализира за 1:0. До края на полувремето имаше една опасност пред нашата врата. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, но топката излезе в аут.

През второто полувреме настъпиха промени и в двата състава. България започна да играе по-директно, по-смело и настъпателно. Топката се изнасяше бързо към противниковата половина и положения пред вратата на турците не липсваха, но нямаше реална заплаха за отбелязване на втори гол. Гостите отговориха с няколко мълниеносни атаки, но Илиян Узунов бе внимателен и пресичаше всички дълги подавания зад отбраната ни. След бързо развила се атака с едно докосване, последва центриране за гостите. Онур Демир засече топката, но Илиян Узунов успя да я избие с чудесен рефлекс. Последваха няколко опасни центрирания от нашите играчи, но и стражът на турците се представи на ниво и не допусна втори гол във вратата си.

Ето и мнението на селекционера Александър Димитров след края на срещата:

„Турция е достоен противник, а ние имаме още пропуски в играта и в двете фази, върху които трябва да поработим. След почти три седмици завършваме подготовката с победа на фона на физическата и психическата умора. Този успех е за самочувствието на момчетата, които са много изпълнителни. Ще работим в сътрудничество с клубовете, за по-добрата подготовка на играчите“, коментира Димитров.

С този двубой приключи първата фаза от подготовката на отбора ни за предстоящото “Евро 2015” (6-22 май), на което страната ни ще бъде домакин. Тимът ни бе последователно на лагери в Правец, Сандански, София и Благоевград, като записа четири победи над Славия U17 с 3:0, Пирин U17 с 6:1, Литекс U17 с 3:0 и Турция U17 с 1:0.

Съставът на България през първото полувреме:

Даниел Наумов, Матео Стаматов, Петко Христов, Кристиян Славов, Димитър Савов, Ивайло Климентов, Георги Янев, Асен Чандъров, Георги Русев, Валентин Йосков, Алекс Боримиров

Съставът на България през първото полувреме:

Илиян Узунов, Павел Головодов, Мартин Симеонов, Атанас Ташолов, Димитър Савов, Светослав Ковачев, Кристиян Събев, Илиян Стефанов, Георги Русев, Тонислав Йорданов, Росен Христов

bfunion.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker