АкадемикБаскетбол

Много трудна, но важна победа за Академик Бултекс 99 в НБЛ

Отборът на Академик Бултекс 99 (Пловдив) постигна изключително трудна, но важна победа в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при домакинството си на Балкан (Ботевгад) с 85:82.

Шакир Смит беше най-резултатен за победителите – 24 точки, а Джордан Семпъл записа пореден “дабъл-дабъл” – 20 точки и 13 борби.

Станимир Маринов вкара 20 точки за Балкан, а Травис Даниелс завърши с 15 точки и 17 борби.

Двубоят започна равностойно с размяна на успешни атаки и към двата коша, но в средата на частта домакините от Пловдив поеха пълен контрол върху събитията на терена и само за пет минути игра успяха да стигнат до двуцифрен аванс – 29:16.

Михайлов вкара нови две точки за Академик Бултекс 99 в началото на втория период, но оттук до края на първото полувреме домакините просто спряха да играят и бяха наказани. Баскетболистите на Балкан натиснаха съперника си и в средата на втората част разликата вече бе само три точки – 28:31, а в оставащите пет минути гостите осъществиха пълен обрат чрез Секулович, Даниелс и Станимир Маринов и на почивката ботевградчани водеха с 40:37.

Второто полувреме стартира с размяна на точни стрелби и към двата коша, но само 1:28 минути след началото, играта бе прекъсната заради проблем с таблото в залата в Пловдив. Отстраняването на техническия проблем отне над 10 минути, а след подновяването на играта гостите от Ботевград влязоха по-бързо в ритъм и успяха да увеличат преднината си до осем точки – 64:56.

Баскетболистите на Балкан тръгнаха по-добре и в заключителната четвърт, а Дурчев и Цветкович вкараха и гостите достигнаха до двуцифрена преднина – 70:56. В тези минути по всичко изглеждаше, че ботевградчани няма да имат проблеми до края и ще се поздравяват с успеха, но домакините не бяха на това мнение.

Старши-треньорът на Академик Асен Николов взе прекъсване, а след подновяването на играта възпитаниците му се хвърлиха с всички сили да рърсят обрат. Усилията им дадоха резултат и 2:03 минути преди края пловдивските “студенти” отново бяха в ролята на лидер след тройка на Смит – 79:78.

В оставащото време на терена се разрази истинска битка за всяка топка, каъо в решителните моменти баскетболистите на Академик демонстрираха по-висока концентрация и заслужено се поздравиха с победата – 85:82.

Източник: sportal.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker