Локомотив ПловдивТопФутбол

Митко Илиев: Дербито с Ботев може да даде нова посока на сезона, нищо не е загубено

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев говори преди предстоящото пловдивско дерби в събота. Капитанът на “смърфовете” сподели какво е настроението в отбора след отпадането за Купата от ЦСКА – София.

Той разкри очакванията си за сблъсъка срещу Ботев и се върна към спомените си от първото пловдивско дерби с негово участие. Ето какво заяви Димитър Илиев пред “Спортал”:

Митко, какво е настроението в отбора преди това дерби на Пловдив?
– С оглед на това, че отпаднахме от Купата, няма как да е добро настроението. Много бързо може да си го оправим след няколко дни. Мислим вече за дербито с Ботев, защото е много важно както за нас, така и за тях. Надявам се да покажем по-добро лице, както през последните години, и да победим.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Смяташ ли, че по някакъв начин това, че имахте мач за Купата и то с ЦСКА – София през седмицата, може да си окаже влияние в събота.
– В каквото и настроение да влезеш в дербито, забравяш за всичко и даваш максимум от себе си. Щеше да е добре да влезем с победа срещу ЦСКА, но все пак това е ЦСКА – един от най-добрите отбори в последните години. Не е станало кой знае каква трагедия. Оттук нататък се концентрираме върху първенството. Нищо не е загубено, има още много мачове. Знаем, че това е един от най-важните мачове за нас и нашите фенове. 
Днес си почиваме, избистряме главите и от утре започваме да се настройваме за битка.

Има ли някаква по-специална подготовка от твоя страна преди дербитата с Ботев?
– Подготовката за всеки мач е една и съща. Винаги съм казвал, че това е най-специалният мач за един юноша на Локомотив, какъвто съм и аз. Израснал съм в този град и знам колко важно е за нашите фенове. Напрежение все още няма. Като се свирне първият съдийски сигнал, започваш да мислиш изцяло какво трябва да направиш на терена.

tribunasofia

През последните години взе участие в много значими градски дербита за Локомотив. Кое е дербито с Ботев, което е най-значимо за теб?
– Най-значимото дерби е спечелването на Купата, защото беше с цената на трофей. В последните 3 години и половина мачовете с Ботев ми доставяха много положителни емоции. Като започнем от завръщането ми в Локомотив в “Коматево” с победен гол и минем през историческото дерби, когато спечелихме Купата. Рекордното 6:0, което също ще остане в историята на пловдивското дерби. Това са много специални моменти както за мен, така и за всеки един наш фен.

Чували сме много често, че в тези мачове няма фаворит. Каква е причината за това според теб?
– В такива дербита няма фаворити. Много пъти съм давал за пример един мач, когато Локомотив беше изпаднал, а Ботев се бореше със зъби и нокти да остане. Друг пример е шампионският сезон на Локомотив, когато отборът беше с класи над Ботев, но при гостуването те удържаха 0:0. Има много примери, в които фаворитът е ясен, но не се случва това, което всички очакват. В момента силите са изравнени. Като класа отборите са близо един до друг. Малките детайли ще определят кой ще победи.

Очакваше ли такова силно представяне от Ботев през този сезон?
– Ако Ботев не направят силен сезон с бюджета, с който разполагат, ще е странно. Знаем, че са един от най-стабилните отбори. Феновете на Ботев заслужават доста повече от това, което отборът показва през последните години, но това не е моя работа. Все пак сезонът не е свършил. До момента те се представят добре и са в първата тройка, но пилците се броят наесен и ще видим как ще завърши сезонът.

Можеш ли да посочиш силните страни на противника?
– Ботев има скоростни и класни футболисти – знаем за силата на Тошко Неделев. Като индивидуалности са добри, но имат и слаби страни, които се надявам да използваме.

bet365
Спомняш ли си твоето първо дерби на Пловдив? Как се чувстваше тогава?
– Спомням си много добре първото ми пловдиско дерби – нямах 18 години. Мачът беше на “Колежа” – загубихме 2:3, въпреки че играхме много силно. Беше много луд мач. Поведоха ни, до полувремето успяхме да обърнем. Имах едно чисто положение, излязох сам срещу Лилчо Арсов, но не успях да вкарам. Второто полувреме с две положения ни победиха. Беше тежка загуба, но след това през годините имам и доста приятни спомени от дербито.

От гледна точка на класирането Локомотив влиза в този мач от неизгодна позиция. Може ли една победа да обърне целия ви сезон?
– Дербито с Ботев винаги може да даде нова посока на сезона. Сезонът не е загубен, близо сме до шестицата. Не можем да говорим за доиграване на сезона. Сами вдигнахме летвата много – последните 3 години завоювахме три трофея, станахме втори, играем неизменно в Европа. Отбор с потенциала и бюджета на Локомотив не може да претендира за това да е всяка година с трофей или в тройката. Трябва да приемем нещата малко по-реалистично. Гоним си целите, но не трябва да правим трагедия, ако нещата не се получават по начина, който искаме. Има много фактори това да е така. Трябва да се гледа в бъдеще. Да се надяваме, че следващата година ще сме по-силни от тази.

Искаш ли да направиш призив към феновете на Локомотив?
– И без да правя призив към феновете съм сигурен, че ще ни подкрепят до последния момент. Те винаги са зад нас – в добри и лоши моменти. Призовавам и двете агитки да няма провокации и ексцесии. Последните дербита виждаме, че феновете се държат изключително възпитано. Нека този, който е по-добър на терена, да победи.

Кой ще бъде господар на Пловдив? Ето отговорa на Бетано + подаръци за всички фенове

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker