ВолейболМарица - жениСъбития

Днес срещу Шумен Марица започва маратонската волейболна седмица

Женският отбор на Марица (Пловдив) посреща ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) тази вечер (1 февруари) от 18:00 б.в. в зала Пловдивски университет.  С това първо за полусезона в НВЛ Демакс+ домакинство за пловдивчанки се слага началото на една маратонска волейболна седмица, в която Марица има три мача при жените и два при девойките старша възраст.  Така тези състезателки, които са част и от двата състава, ще изиграят пет срещи в пет различни зали за седем дни.

Това поставя дилема пред старши-треньора на шампионките Иван Петков с какъв състав да излезе срещу шуменки днес и ще бъде интересно дали той ще заложи на по-опитните или на по-младите си състезателки.  От една страна, срещата между втория и предпоследния в класирането е идеална възможност за трупане на опит в лигата.  От друга, именно тези, които имат най-много нужда от трупане на опит, ще трябва да пестят силите си за тежката програма, която им предстои.

Мачът Марица – ЙЕБ Шумен 05 тази вечер е от дванадесетия кръг на шампионата.  Преди него Марица е подгласник на лидера Левски (София) с 6 победи и 24 точки от 9 мача.  Сините имат две победи и пет точки повече, но и два изиграни мача повече.  Непосредствената цел пред пловдивчанки е още тази сряда, след гостуването си на Бургас 2007 (Бургас), да излязат начело в таблицата, за което са им нужни максималните 6 точки от двете срещи.

ЙЕБ Шумен 05 е на предпоследното осмо място с 2 победи и 5 точки от 10 мача. Засега те нямат спечелен гейм в двата си мача през този полусезон, след като загубиха с по 0:3 като гости на Славия (София) и като домакини на Казанлък Волей (Казанлък).  Есенният мач между Шумен и Марица също завърши с чиста победа за гостенките от Пловдив.  Това прави шампионките твърд фаворит в днешния двубой, но с едно на ум, че  всяко подценяване на съперника може да им коства първото място от редовния сезон.

Източник: volleymaritsa.com

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на Efbet. Регистрирай се сега от ТУК >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker