Ботев ПловдивДюшФутбол

Малките “канарчета” с фурор на международен турнир в Дряново

Децата на Ботев направиха истински фурор на турнира “Challenge Cup 2016”, който се проведе в Дряново. Надпреварата бе за набор 2006, а “жълто-черните” прегазиха конкуренцията и спечелиха всичките си пет мача, пише официалният сайт на “жълто-черните”.

Пловдивчани имаха по един представител в двете групи, а общо в турнира участие взеха 10 отбора, като 6 от тях бяха от България, а 4 от Румъния. Първият тим на Ботев завърши на първо място в групата си, а вторият финишира на третото място в своя поток.

Ботев-1 допусна едва един гол във вратата си по време на целия турнир. В груповата фаза момчетата на Стоян Ангелов победиха последователно Черноморец с 5:1, Добруджа с 6:0, румънския Констанца с 10:0 и друг румънски тим – Аякс Букурещ с 4:0. Във финалната среща “канарчетата” се наложиха с 2:0 над Черно море и триумфираха с купата.

Ботев-2 стартира със загуба от Черно море с 1:3, след това победи с 3:2 ЦСКА. Последва нова загуба с 1:4 от румънския Фарул, преди да се стигне до най-силния мач на “канарчетата” и престижна победа с 3:2 над румънския гранд Стяуа. В мача за 5-6 място ботевистите завършиха 2:2 с Черноморец в редовното време, а след това допуснаха загуба при рулетката на дузпите.

Освен купата и медалите за първото място, “жълто-черните” грабнаха и два индивидуални приза. За най-добър играч на турнира бе избран капитанът на тима Ивайло Видев, а голмайстор на надпреварата стана Димитър Папазов с 9 гола.

Снимка: botevplovdiv.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker