бетано най-добър сайт за слот игри
ДюшНационалиФутбол

Лъч надежда! България U19 се класира за Eлитния кръг

Съставът на България U19 се класира за Eлитния кръг, който ще се проведе в началото на следващата година.

“Лъвчетата” направиха втори невероятен мач и днес победиха Дания с 3:1 на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен, като по този начин се доближиха още повече до Евро 2017 в Грузия. В герой за играчите на Ангел Стойков се превърна Тонислав Йорданов, който реализира две попадения в мрежата на “червения динамит”.

Срещата започна ужасно за България, след като Густав Маркусен се разписа за 0:1. Голът обаче не стресна сърцатите българи и в 21-ата минута футболистът на Септември (София) Иван Тилев изравни, за да даде начало на големия обрат.

При този резултат завърши първата част. Второто полувреме стрелецът на ЦСКА-София Тонислав Йорданов излезе на сцената, за да матира Якоб Ларсен на два пъти и да класира тима за следващата фаза на квалификациите.

След днешния успех България събра актив от шест точки, след като преди няколко дни родните таланти постигнаха изключително важна победа с 1:0 над Португалия. В последния двубой от Група 8, футболистите на Ангел Стойков ще се изправят срещу Беларус.

Двубоят започна с лек натиск на гостите на тежкия терен в Сливен. В 11-ата минута падна и първият гол в срещата, когато играчът на Лингби Густав Маркусен даде аванс за Дания. Веднага след гола младите “лъвове” натиснаха “червения динамит” и логичното се случи в 21-ата минута, когато Мариян Димитров центрира перфектно към Иван Тилев, който с глава матира Якоб Ларсен.

В 27-ата Тонислав Йорданов стреля от пряк свободен удар, но кълбото мина много близо до целта. Секунди след това и Ивайло Найденов отправи силен удар от дистанция, но не успя да затрудни стража на гостите.

В 33-ата минута играчите на Ангел Стойков бяха много близо до пълен обрат. Тонислав Йорданов центрира перфектно към Светослав Ковачев, който не успя да уцели топката и да накаже Ларсен за втори път.

В самия край на първата част Даниел Наумов се намеси перфектно и спаси удар на Брун Ларсен, който бе изведен на добра позиция от Кяргард. Второто полувреме започна равностойно с много битка в средата на терена. В 52-ата минута Георги Русев опита да изненада вратаря на Дания, но шутът му бе блокиран от бранител.

В 64-ата минута един от най-добрите на терена в Сливен – Тонислав Йорданов, се възползва от пространството, което получи и с премерен удар матира Якоб Ларсен за втори път.

В 71-ата минута Маркусен стреля от дистанция, кълбото тупна коварно, но капитанът на България демонстрира фантастичен рефлекс и изби топката в корнер. Секунди след това капитанът на “червения динамит” също опита късмета си, кълбото рикошира в бранител на България и излезе в ъглов удар.

В 80-ата минута футболистът на ЦСКА-София Тонислав Йорданов получи подаване от резервата Валентин Йосков и с лекота направи резултата 3:1. Невероятен обрат и фантастична игра на България!

В последните минути на двубоя гостите се опитаха да върнат поне едно попадение, но Даниел Наумов демонстрира страхотните си качества, като по този начин резултатът в Сливен остана непроменен.

В следващия квалификационен кръг се класират 28 отбора. Те ще бъдат разпределени в елитен кръг, който ще се раздели на 7 групи по 4 отбора. Те ще играят в мини-турнир, след което единствено победителите в 7-те групи ще се класират на финалите плюс отбора домакин.

Така осемте държави ще бъдат разделени в две групи по 4 и ще играят на шампионата в Грузия.

БЪЛГАРИЯ – ДАНИЯ 3:1

0:1 Густав Маркусен (11)
1:1 Иван Тилев (21)
2:1 Тонислав Йорданов (64)
3:1 Тонислав Йорданов (80)

Стартови състави:

ДАНИЯ (4-2-3-1): 1. Ларсен, 2. Бур, 4. Кабонго, 7. Аниембе, 9. Кудск (17. Агон Муколи 62′), 10. Нелсон, 11. Кяргард, 12. Йохансон (18. Харбо Рамкилде 62′), 13. Амундсен, 14. Брун Ларсен (8. Марк Бринк 82′), 15. Маркусен

Селекционер: Хенрик Клаусен

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): 1. Даниел Наумов, 4. Ангел Лясков, 5. Петър Генчев, 7. Ивайло Найденов, 9. Тонислав Йорданов (3. Васил Добрев 82′), 10. Георги Русев, 11. Светослав Ковачев (20. Валентин Йосков 52′), 15. Петко Христов, 16. Иван Тилев (19. Станислав Иванов 89′), 18. Мариян Димитров, 21. Асен Чандъров

Селекционер: Ангел Стойков

Жълти картони: Георги Русев (25), Мариян Димитров (70), Виктор Нелсон (77)

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА 8
1. България – 6 точки
2. Дания – 3 точки
3. Портуалия – 1 точка
4. Беларус – 1 точка

Мачовете досега:

10.11.2016. България – Португалия 1:0
10.11.2016. Дания – Беларус 5:0
12.11.2016. Португалия – Беларус 1:1
12.11.2016. България – Дания 3:1

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker