Ботев ПловдивФутбол

Лъчо Танев прочете присъдата на българския футбол, ще помага на Ботев

Мениджърът Лъчезар Танев бе гост в предаването “Зона спорт”, където коментира ситуацията в ЦСКА, Левски, Лудогорец и българския футбол.

Защо Барселона вдъхновява родни бизнесмени, които имат имоти там, да се занимават с футбол? Първи беше Величко Найденов с Добруджа, после Кирил Домусчиев, сега и твоят приятел Румен Чандъров. Как го виждаш в “Ботев”?

Идват в Барселона, аз им обяснявам колко е хубаво да се инвестира във футбола и започват да инвестират. (смее се) Не, това е случайност. Доста си говорим за футбол с тях, някои са по-запалени, други – не толкова.

Каква е амбицията на Румен Чандъров, като вижда Кирил Домусчиев докъде е стигнал?

Румен е запален по футбола, смятам, че много повече обича футбола от Кирил Домусчиев. Знам как започнаха нещата при Киро – искаше да помогне на града, защото помагаше вече Александров, който в момента е президент. Той дълги години помагаше на Разград и оттам Кирил се запали покрай него, и нещата се разраснаха. Докато Румен Чандъров е поигравал футбол, запален е и синът му играе футбол. Направи детско-юношеска школа, взе клуба Септември. Просто той има изградено съзнание, че трябва да се занимава.

Говорите ли си как трябва да се държи един собственик на клуб? Никъде по света няма такова нещо – излиза собственикът, започва да прави разбори, говори за съдийство, напада другия собственик…

Аз каквото трябва съм го коментирал и не се притеснявам да кажа, ако някой греши. Друг е въпросът дали му харесва или не. Бяхме в Пловдив с Чумен Чандъров и разговаряхме с действащото ръководство да се видят какви са бъдещите спортни планове, строежът на стадиона. Аз ще им помагам, защото с него сме големи приятели и имам какво да им кажа. Казах им доста неща – как трябва да бъде структуриран клуба спортно-технически. Правя го основно на приятелска основа, естествено, че това е и мой бизнес в някакво бъдеще, но не тръгват оттам нещата.

ЦСКА

От края на май нищо не се прави за ЦСКА. Имах подобен казус с Елче и там нещата се получават.

Истинският ЦСКА е един. Гриша Ганчев е цесекар, но сам едва ли ще успее да се справи с дълговете. С Васил Божков не съм говорил скоро, но той ясно изрази своята позиция.

Левски

Иво Тонев изрази много правилна позиция за Левски и начинът, по който ще бъде управляван. От Батков съм с отлични впечатления, но времето на бащицата изтече.

Лудогорец

Лудогорец като селекция имат най-добрите футболисти. С Георги Дерменджиев могат отново да спечелят титлата. Нормално е във всеки отбор има кризи, виждате какво става в Милан.

Българските футболисти

Истината е, че не виждам някой, който може да бъде продаден в сериозен отбор. Помните какви футболисти продадох – Манчев, Сашо Александров, Гонзо, да не говорим за Мартин и Стилян. Сега ги няма. Бъдещето на талантите ни е извън България и не виждам смисъл Вутов да се връщйа в Левски, по добре да остане в Козенца.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker