Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

„Локо” е сам срещу статуквото

Преди три дни един от лидерите на управата на „Локомотив” (Пловдив) Деян Колев обяви пред „7 дни спорт”, че „черно-белите” ги чакат два мача на истината. Първият е домакинството на 22 февруари срещу „Локо” (Сф) за купата, а след това и сблъсъкът на 8 март с „Ботев” за първенството. Какво им е чак толкова съдбоносното на двете срещи за отбор, който няма кой знае какви цели в купата, а оставането в елита изглежда сигурно? Какво ли? Всичко!

Турнирният 1/4-финал за купата може да се превърне в началото на края за „черно-белите”. В мач, в който „Локомотив” на пръв поглед няма какво да губи, изведнъж може да загуби всичко. На 22 февруари пловдивчани излизат срещу статуквото, срещу олиг”А”рхията. Пристига „Локомотив” (Сф) на процъфтяващия за кой ли път Николайчо Гигов.
Пари в „Надежда” днес пак бол, босът пък член на изпълкома най-вероятно и впечатлен от това, съдията ще дойде. И какво могат да хвърлят срещу това пловдивчани? Нищо! Ако не броим най-важното – че са свободни и народни. Другата неделя на Лаута ще има близо 10 000 души. Организацията за мача вече започна, чака се ново табло, може би нов спонсор. И ако „Локомотив” (Пловдив) не бие? Ще е като в първенството след онзи мач в 4-тия кръг, когато Камбуров и компания паднаха с 1:4 от друг отбор на статуквото – „Лудогорец”. Започна невиждан отлив на фенове, довел до срамната история в срещата с „Локо” (Сф) в последния зимен кръг да бъде гледана от 437 души, 9 от които от “Надежда”.
Ето защо първият 1/4-финал с „червено-черните” е съдбоносен за пловдивското „Локо”. Почти сигурно е, че хората на Бащата няма как да продължат напред. Но е важно да бият в дебютния сблъсък, да съхранят надеждата. А може би и да откажат душманите. Най-вече тези от Дупница и Хасково. На двете места стискаха палци „Локомотив” да не започне пролетния дял. Е, ще започне! Което обаче не отказва съперниците, нищо, че на пръв поглед са далеч. Дори в близкото Хасково някой се вързал на акъла на Кокала и му дал един милион да си харчи с надеждата, че ще спаси отбора от изпадане. Стоп! Не подценявайте Джеймс. С един милион под ръка той може да направи така, че за него да играят и „Славия”, и „Марек”, ако се наложи, че дори и „Ботев” и „Черно море” във втората шестица.

И тогава на преден план излиза важността на градското дерби. На 8 март любов в Пловдив няма да има! Мачът е ключов, знаков, какъвто искате го наречете, и за двата отбора. Канарите най-вероятно ще подновят сезона с успех срещу „Марек”. И тогава при победа на Лаута и после срещу ЦСКА вкъщи, може дори да стигнат до топ 6 при определени обстоятелства. Това обаче са проблеми на „жълто-черните”. Тези на „Локомотив” са други и ще станат далеч по-сериозни, ако домакините загубят дербито. Преди и след него Железничарите имат невъзможни гостувания на „Берое” и „Литекс”. Като прибавим и двата мача с „Локо” (Сф) за купата, никак не е изключено „черно-белите” да стартират първенството с 5 загуби! Което вече ще е фатално! Ще е невероятен удар по клуба, по опита на хората от управата да намерят сериозен спонсор. Кой ще се рекламира на брашнян чувал?!

Да влезеш след 5 загуби във финална шестица пък е равносилно да излезеш от нея като… изпадащ. Там всички ще играят срещу „Локомотив”. Кокала си знае спатиите с Венци Стефанов, дупничани с варненци, а за градския враг „Ботев” сезонът може да се смята донякъде за спасен, ако успее да изхвърли „Локото” от елита. Срещу цялата тази конфигурация „черно-белите” могат да извадят само един допълнителен коз – невероятната си публика, която да превърне Лаута в непревземаема крепост. Възможно ли е това? Първият отговор ще получим на 22 март.

“7 дни спорт”

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker