Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив ще се надява на добър резултат в Разград

Локомотив Пловдив ще гостува на Лудогорец в първа среща от първия полуфинал в турнира за Купата на България. Срещата е днес от 18:00ч. на стадион “Лудогорец арена”.

Двата тима се срещнаха миналата седмица и тогава Локомотив успя да спечели точка в Пловдив 1:1. Двубоят е важен и за двата тима, защото Лудогорец иска да направи нов дубъл, а Локомотив има шанс да заиграе в Европа при триумф.

Александър Станков няма да изневери на схемата си, но тимът ще играе по-затворено в Разград, за да успее да постигне добър резултат преди реванш след седмица в Пловдив.

Наказан за Локомотив е Здравко Лазаров, а трайно контузени са Валери Георгиев и Ивайло Димитров. За Лудогорец няма проблеми с контузени и наказани.

В миналия кръг на в купата Лудогорец се справи с Литекс с две победи с по 2:1 в Ловеч и Разград.

Локомотив отстрани Добруджа, първата среща завърши 3:0 за пловдивчани в Добрич, а втората 2:0 в Пловдив.

Любопитни факти:

– Локомотив и Лудогорец ще изиграят 3 мача в рамките на 2 седмици. Първата среща от плейофите завърши 1:1 на стадион “Локомотив”. През първия полусезон двата тима се срещнаха на два пъти и в редовния сезон. Лудогорец спечели с 1:0 в Пловдив и с 3:0 в Разград.

– Локомотив има само загуби срещу Лудогорец в Разград. Тимът има едно равенство срещу “орлите” като гост, но двубоят се игра в Каварна.

– Бившият играч на Локомотив Пловдив Христо Златински сега е основен играч на Лудогорец.

– За втори път в историята двата тима ще се срещнат в турнира за купата. През сезон 2011/2012 двата тима играха финал Лудогорец победи с 2:1 във финала в Бургас.

– Общият баланс между “смърфовете” и “орлите” във всички турнири е 6 победи за Лудогорец, 2 равенства и 1 победа за Локомотив при голова разлика 18:7 за “зелените”.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker