Локомотив ПловдивФутбол

СНИМКИ: Локомотив успя да обърне Славия и вече гледа по-спокойно към мача реванш

Отборът на Локомотив (Пд) прие Славия в първия 1/4 финален мач от “Втората осмица”. “Смърфовете” завършиха втори в Група “Б”, докато “белите” запазиха лидерството си в Група “А”. Така двата тима ще се изправят в два мача – реваншът е на 13 (май) в София, в спор за място в 1/2 финалите за квота от Лига Европа. Съперник там ще бъда победителят от двойката Черно море – Септември (Сф).


Срещата започна кошмарно за домакините, които получиха ранен гол. След това обаче успяха да се разпишат на три пъти. Това бе достатъчно за ”черно-белите” да се оттеглят с конфортна преднина от 3:1 преди мача-реванш между двата отбора.


Георги Йомов даде преднина на Славия още във 2-та минута – 0:1!

Минчев проби през центъра и комбинира с Цветанов отляво на атаката на гостите. Там крилото на “белите” опита да пусне полувисоко подаване към втора греда, но Везалов реши да чисти вместо да остави на вратаря Милина да улови топката. Защитникът на Локомотив (Пд) не се успя да отдалечи максимално топката от вратата на своя тим и предостави кълбото на Георги Йомов, който от няколко метра откри за Славия.

Димо Бакалов изравни за “смърфовете” в 18-та минута – 1:1!

Локомотив (Пд) изравни резултата още преди изтичането на 20-та минута от началото на двубоя и отговори бързо на ранното попадение на съперника. Умарбаев остана свободен в полето на Славия и с хубаво копване успя да прехвърли линията на защитата на “белите”. Зад бранителя на гостите Велков добре се включи Бакалов, който успя да овладее топката и с второто си докосване с десния крак матира Стергиакис за 1:1.

7 минути след гола Бакалов отново се озова на на стрелкова позиция от идентична дистанция, след като получи нов качествен пас над Славчо Шоколоаров. Ударът на Бакалов обаче не бе прецизен и Стергиакис изби в корнер.

В 31-та минута можеше да стане ново неразбирателство в играта на “смърфовете”, които все пак оцеляха. Центраинеотдясно на Йомов към далечната греда не бе добре изчистено от Муса, който само чукна с петичка топката, предоставяйки я на Цветанов. Той обаче бе изненадан от удобната топка, засеути се и и не отправи хубав удар, преди Милина да улови. В 37-та минута Минчев успя да пробие през центъра и да се озовао не стрелкова позиция. Ударът му от над 25 метра обаче излезе в аут.

Локомотив бе на крачка от това да поведе в резултата веднага след началото на втората част. Димитър Велковски получи правото да изпълни свободен удар, а Димо Бакалов засече с глава, но топката мина в страни от вратата на Стергиакис.

Шест минути след това обаче, ”черно-белите” успяха да поведат в резултата. Голмайстор за “смърфовете” се оказа Анте Аралица. След корнер, защитата на Славия изчисти кълбото, а то попадна в нападателят на Локомотив, който с хубав изстрел от извън наказателното поле изведе отбора си напред.

Минута след това, Парвиз Умарбаев бе заменен от Янко Ангелов.

Локомотив поведе категорично с 3:1 в 66-ата минута. След центриране от корнер, топката попадна на задна греда, където Веселин Марчев с прехвърлящ удар реализира.

Бруно Акрапович прибегна до втора смяна в 71-ата минута. Веселин Марчев освободи мястото си на терена на Симеон Райков.

Шест минути след смяната на Марчев, Аралица се възползва от грешката в защитата на гостите. Пусна по земя към излизащия в чиста позиция Димо Бакалов, чийто изстрел не бе точен.

Третата смяна за домакините извади от зеления килим авторът на красивото второ попадение за Локомотив Анте Аралица. На негово място, влезе Филип Михалевич.

В последните минути на срещата Димо Бакалов и Михалевич, имаха добри шансове да покачат на 4:1, но не се възползваха максимално от тях.

Така Локомотив успя да спечели първата среща между двата отбора и на практика си осигури комфортна преднина от два гола преди мача – реванш.

Стартови състави на двата отбора:

Локомотив (Пд): Антони Милина, Димитър Везалов, Муса Мухамед, Юрица Булят, Димитър Велковски, Парвиз Умарбаев (Ангелов 60′), Игор Банович, Веселин Марчев, Димо Бакалов, Абделхаким Буна, Анте Аралица

22
Милина
19
Велковски
15
Везалов
21
Булят
25
Муса
34
Банович
39
Умарбаев
7
Бакалов
91
Буна
10
Марчев
77
Аралица

Резерви Росен Андонов, Стивън Езе, Ванчо Траянов, Янко Ангелов, Елитон, Симеон Райков, Филип Михалевич

Славия: Антониос Стергиакис, Славчо Шоколаров, Стефан Велков, Андреа Христов, Янис Карабельов, Владислав Узунов, Стефан Велев, Иван Минчев, Момчил Цветанов, Георги Йомов, Милчо Ангелов

32
Стергиакис
77
Велев
55
Христов
13
Велков
8
Шоколаров
23
Узунов
10
Карабельов
35
Йомов
73
Минчев
17
Цветанов
29
Ангелов

Резерви: Ивайло Емануел Чигози Мба, Ивайло Димитров, Костадин Велков, Наско Милев, Цветелин Чунчуков, Тони Иванов

Старши треньор: Златомир Загорчич

Главен съдия: Ивайло Стоянов

Крушарски към Сватбата: Първото полувреме си беше ”Чичо Венци”

Крушарски към Сватбата: Първото полувреме си беше ”Чичо Венци”

Крушарски към Сватбата: Първото полувреме си беше ”Чичо Венци”

Крушарски към Сватбата: Първото полувреме си беше ”Чичо Венци”

Крушарски към Сватбата: Първото полувреме си беше ”Чичо Венци”

Видео: Диема

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker