Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Локомотив (Пд) с най-лошата си кампания в последните 3 години, търси билет за Европа по време на плейофите

Отборът на Локомотив (Пд) завърши на 9-то място с актив от 31т. редовния сезон в Първа лига за сезон 2017/2018г.

Така по време на плейфоите “смърфовете” ще се състезават в Група “Б” на “втората осмица”, заедно с тимовете на Септември (Сф), Дунав (Русе), Етър (ВТ).

Като цяло тимът от “Лаута” изживява една от най-турболентните си и неубедителни кампании в последните години. “Черно-белите” приключиха редовния сезон с 8 победи, 7 равенства и 11 загуби. Те успяха да победят единствено Берое от отборите, които завършиха в “първата шестица” – по време на двубоя в Стара Загора.

Това е най-лошото представяне на тима от сезон 2014/2015г., когато тимът завършва 10-ти с 20т.

След напускането на Мартин Камбуров през лятото, в лидери на отбора се превърнаха Димо Бакалов и Веселин Марчев, които завършиха 26-те мача за редовния сезон съответно със 7 (8 гола във всички турнири) и 3 гола (5 гола във всички турнири). Най-резултатните чужденци са Первиз Умарбаев и Дино Мартинович (напуснал) с по 2 гола.

“Смърфовете” смениха един треньорски щаб в хода на редовния сезон, след като тандемът Войн Войнов – Христо Колев си тръгна, заменен от босненеца Бруно Акрапович.

След голямото “опразване” на “Лаута” от последните месеци на престоя на Войнов, Акрапович сякаш вдъхна доверие на феновете на “смърфовете”. Въпреки не чак толкова убедителния старт с 3 загуби и 2 равенства в края на есенния дял на шампионата, в “черно-бялата” общественост се завърна вярата в бъдните успехи на отбора.

През зимата се настани “голямата метла”, с която бяха отстранени 10 играчи и пристигнаха нови 8 – Росен Андонов, Антонио Мелина, Абделхаким Буна, Филип Михалевич, Анте Аралица, Стивън Езе, Елитон и Илия Джамов. Беше парафирано и с юношите Димитър Законов, Петър Главчев и Николай Георгиев.

Пролетта започна с победа над Пирин (Бл) (1:0), но след това отборът от “Лаута” записа 4 мача без успех – 2 равенства и 2 загуби, с които сякаш “съзнателно” се лиши от шанса да играе в Топ6 на първенството по време на плейфоите. Сякаш в Локомотив (Пд) решиха, че отборът не е достатъчно обигран за големи битките срещу топ оборите и трудно ще може да се бори за участие в Европа в горната половина на таблица.

Сезонът обаче може да бъде осмислен с евентуално спечелване на квота за Лига Европа, тъй като след класиране на едно от първите две места в Група “Б” на “втората осмица”, “черно-белите” могат да се доберат до важни финални плейофи за гореспоменатата квота.

Победите на Локомотив (Пд) по време на редовния сезон:

Етър 1:2 Локомотив (Пд)

Локомотив (Пд) 3:1 Витоша (Бистрица)

Локомотив (Пд) 2:1 Дунав

Локомотив (Пд) 1:0 Септември (София)

Берое 1:2 Локомотив (Пд)

Локомотив (Пд) 2:0 Етър

Локомотив (Пд) 1:0 Пирин (Благоевград)

Черно море 0:1 Локомотив (Пд)

Съдбата на тима във “втората осмица”?

Както знаете, след края на редовния сезон отборите, класирани от 7-мо до 14-то място, оформят две групи по 4 отбора – група „2“ и група „3“.

В група „2“ се включват 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ия

В група „3“ се включват 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ия

Група “А”

Славия

Черно Море

Пирин (Благоевград)

Витоша (Бистрица)

Група “Б”

Септември (Сф)

Локомотив (Пд)

Дунав (Русе)

Етър (ВТ)

Отборите от всяка група играят по два мача на разменено гостуване по системата всеки срещу всеки. След груповата фаза във втората осмица отборите се изправят във четвъртфинални елиминации в два потока:

В първия поток първите два отбора от всяка група се изправят един срещу друг на кръст. Във втория поток на същия принцип играят 3-ите и 4-ите от групите. Четвъртфиналите са в два мача на разменено гостуване, домакин в първия мач е отборът с по-ниско класиране в групата.

Победителите от първите два четвъртфинала се изправят в полуфинал, който се провежда в две срещи на разменено гостуване. Домакин в първата среща е отборът с по-ниско класиране в редовния сезон. Загубилият първия полуфинал заема 8 място в крайното класиране. Загубилите 1/4 финал 1 и 1/4 финал 2 завършват съответно 9 -ти и 10-ти.

Победителят от първия полуфинал играе бараж в един мач за класиране в Лига Европа срещу третия от първата шестица, който е домакин.

TribunaPlovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker