бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Локомотив (Пд) без двамата си най-силни играчи през пролетта срещу Черно море

Отборът на Локомотив (Пд) днес ще има тежката задача да осмисли своя сезона с успех над Черно море в 1/2 финалния реванш от плейофната фаза на “Втората осмица”. След първия мач пловдвичани изостават с 1:2.

Срещата между двата тима е днес от 19:45ч., като нея ще можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg.

Лошата вест за Бруно Акрапович е, че две от най-ярките фигури през пролетния дял на шампионата за тима няма да са налични. Става дума за голмайстора Димо Бакалов и хърватският нападател Анте Аралица.

Бакалов изигра последния си мач за “смърфовете” в реванш от 1/4 финалните плейофи срещу Славия при успеха с 3:0 на Националния ст.”Васил Левски”. Той е голмайстор на “смърфовете” през сезона с 10 попадения във всички турнири, 9, от които в Първа лига.

Крилото обаче реши да продължи кариерата си в Лудогорец и от следващия сезон ще се върна в отбора, с който стана на три пъти шампион на страната през 2012г., 2013г. и 2014г.

Любопитен обаче е отказът на сливналията да не довърши сезона с “черно-белите” въпреки важните битки за квота от Европа, които в момента са на дневен ред за тима. Бакалов просто реши да се отдаде на почивка, за да е напълно готов за лятната подготовка и предстоящите евромачове с Лудогорец след края на Световното първенство.

Аралица пък няма да може да игра в този и евентуално във финалния плейофен мач срещу третия в “Топ 6” на Първа лига, тъй като в първата среща с Черно море бе скандално изгонен в края. ДК към БФС наказа хърватина с 3 двубоя и така той ще пропусне и първия (или първите два) мача от следващата кампания за Локомотив (Пд).

Аралица се разписа на 3 пъти в 14-те си срещи през пролетта на тази година, а и подаде 1 голов пас.

Енергията на Анте бе осезаема и видима за всички. Той се раздаваше, тичаше и се бореше по терена. Сякаш все още Акрапович не е намерил най-точната му позиция по терена, което не носи голяма ефективност и за самия играч в предни позиции. Но желанието е налице. Това веднага направи Аралица един от любимците на феновете на “смърфовете” в последните месеци. Колкото и не на място да стои думата “любимец” на “Лаута” в момента.

Двама от другите налични играчи, на които може да се осланят феновете, са капитанът Веселин Марчев и навлезлият във форма в последно време таджик Первиз Умарбаев. Единият с 5 гола през сезона, а другият с 3. Филип Михалевич се разписа на два пъти в последните 4 мача на “смърфовете”, което също може да донесе доза атакуващ елексир в предни позиции за “черно-белите” днес.

Въпросът е – ще бъдат ли заместени подобавщо двата най-опасни елемента в селекцията на Акрапович днес?

TribunaPlovdiv.bg

Локомотив (Пд) за името си, за феновете…за Европа

https://www.tribunaplovdiv.bg/стартови-състави-локомотив-пд-черно/

Локомотив (Пд) за името си, за феновете…за Европа

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker