Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Локомотив в опит да обърка сметките на лидера

След две загуби и само 1 спечелена точка в първите три кръга, тази вечер отборът Локомотив (Пд) се изправят пред четвъртото си препятствие за този сезон и лидер в класирането на “А” група – Литекс (Ловеч).
futbolan2

Въпреки наглед плaшещата неравностойност на двата отбора, днешната среща изглежда изключително важна за по-нататъчното развитие на сезона за “смърфовете”, за техните шампионатни цели и не на последно място за тяхната игрова нагласа в следващите двубои – всички си спомняме как играха “черно-белите” в последните два кръга, след като се спасиха от изпадане малко преди края на миналия шампионат…

Въпреки значимостта на двубоя за “черно-белите”, сега Локомотив (Пд) излиза срещу лидера в класирането и отборът, който видимо показва най-стойностният футбол от началото на сезона – Литекс. Ловчанлии стартираха отлично сезона, но изненадващата раздяла с Люпко Петрович и назначаването на добре познатия у нас румънец Лауренциу Регекампф (бивши футболист на ловчанлии) малко или много може да вкара прът в добре задвиженото до момента игрово спояване на отбора от Северна България. И въпреки, че”смърфовете” са на дъното в класирането, те спечелиха единствената си точка до момента в голямото градско дерби преди седмица с Ботев (Пд), което допълнително може и трябва да мотивира възпитаниците на Христо Колев – Бащата. Голям плюс за момчетата от “Лаута” ще се окаже завръщането в титулярните 11 на македонеца Зоран Балдовалиев, който влезе в ролята на един от главните герои преди седмица. Той ще изиграе първият си официален мач като титуляр, след като до последно изчакваше да му бъде издадена Жълта карта. Това в крайна сметка стана и сега един от големите любимци на “черно-бялата” публика изглежда повече от готов да помогне на отбора на своето сърце. За Литекс победата е без алтернатива, още повече след вчерашната грешна стъпка на Лудогорец. Ако “оранжевите” спечелят на “Лаута”, те ще запазят лидерската си позиция и ще увеличат аванса си пред шампионите на 3 точки.

loko

За да могат обаче “черно-белите” да грабнат заветните и изплъзващи им се от началото на сезона пълен комплект от точки, наистина е нужно да се случи нещо специално днес на “Лаута”. Нещо, свързано с това, футболистите на Локомотив да успеят да надскочат себе си и да покажат игра над своите моменти възможности. Да, над възможностите си, защото в първите три срещи на тима видяхме, че без много да се изхвърляме или хиперболизираме тинята на родния футбол, моментните способности на шампионите от 2004г. не са никак големи. Ако погледнем чисто игрово, лесно ще забележим, че ситуации и положения за така важния във футбола ГОЛ се създават, но в крайна сметка до заветна чел не се достига. След три срещи “смърфовете” имат само два гола, единият, от който е от дузпа! С тези показатели трудно ще се нагиграе отбор, в които до момента се намира във върховата си форма, но нито един опит не е излишен, та било той и потенциален крайъгълен камък за игровото развитие на отбора.

Въпреки реализаторската криза при “смърфовете”, един позитивен факт изниква в съзнанието, когато говорим за този сблъсък. Голямата звезда на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров има цели 10 гола срещу Литекс – повече, отколкото срещу всеки друг отбор. В същото време обаче ловчанлии са вкарали най-много голове в “А” група именно на Локо (Пд) – 94 в 40 мача, което допълнително налива напрежение в краката на “черно-белите” футболисти…

В състава на гостите не се очакват никакви промени от тима, които изигра първите три двубоя на тима за новия сезон. Очаква се Регекампф да не размества печелившата “оранжева” единайсеторка, която надви Монтана преди седмица. Звездата на тима Данило Асприля и Арсенио Нунешще атакуват по крилата, а Хенри Рохас ще играе зад централния нападател Бьорн Йонсен.

loko litex

В лагера на домакините контузени са Игнат Дишлиев и ветерана Ванчо Траянов. Наставникът Христо Колев ще пусне като тандем в предни позиции Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев. Като централна двойка защитници отново ще са опитните Кирил Котев и Александър Тунчев.

Срещата е днес от 20:00ч. на ст.”Локомотив” в пловдивския парк “Лаута”, като тя ще бъде ръководена от елитния рефер Георги Йорданов.

Вероятни състави на двата отбора:

Локомотив (Пд) (4-2-3-1): Ел Харуби; Крумов, Тунчев, Котев, Стамов; Вълчев, Боне; Кики, Балдовалиев, Ласиман; Камбуров

Старши треньор: Х. Колев

Литекс (4-2-3-1): Винисиус; Попов, Перез, Гълъбов, Горанов; Бумал, Колев; Асприля, Рохас, Арсенио; Йонсен

Старши треньор: Л. Регекампф

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker