Ботев ПловдивФутбол

Левски на крачка от големия талант на Ботев Пд

Ръководството на Левски ще води финални преговори за привличането на централния защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров. “Сините” искаха национала още през зимата, но тогава до трансфер не се стигна. Сега за сделката настоява и новият треньор Петър Хубчев. Той иска Кристиан в състава си, защото е бърз и повратлив. Високият му ръст пък му позволява да е ефективен при статичните положения – както пред собствената, така и пред противниковата врата.

22-годишният Димитров дебютира за националния отбор при гостуването на Чехия (1:2) в евроквалификация. Във втория си двубой за “трикольорите” откри и головата си сметка – вкара с глава след центриране от корнер при поражението с 2:3 от Косово на “Васил Левски”.

Димитров се превърна в несменяем титуляр в състава на Ботев през изминалия сезон. Той взе участие в 31 шампионатни мача, в които реализира 4 попадения. Вкара и решаващия гол в полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА, с който класира “канарчетата” за битката за трофея.

За да успеят да привлекат Кристиан Димитров, от Левски ще предложат на Ботев и голям процент от бъдеща продажба на играча в чужбина, пише “Тема Спорт”. На старта на подготовката Хубчев намекна, че очаква скоро към тима да се присъединят трима национални състезатели.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker