Ботев ПловдивДюшСъбитияФутбол

Лаута ще приеме Дербито на града при 15-годишните утре

Локомотив приема Ботев в пловдивското дерби от 13-ия кръг на първенството в Елитната група до 15 години. Двубоят ще се играе утре (30  март) от 12:00 часа на изкуствения терен в Лаута.

По програма срещата трябваше да се състои на 26 март, но заради повиквателната на три “канарчета” за националния отбор битката бе изместена с четири дни.

Официалният сайт на Ботев обаче не пропусна да припомни любопитна подробност от градското дерби в тази възраст.

Точно преди 2 години, на 30 март 2014 година, жълто-черните разгромиха своя съперник с 13:0 в официален мач от първенството при набор 2001.

Тогава пет гола във вратата на “черно-белите” реализира Иван Василев, с четири гола се отличи Димитър Тонев, а по един гол добавиха Благовест Данчев, Димитър Пройчев и Даниел Димитров. Последното попадение бе дело на Марио Дойков, който вече не е част от състава на “канарчетата”.

Иначе през есенния полусезон двата тима направиха зрелищно 2:2 на естествения терен в “Коматево”, а двубоят предложи истинско зрелище за зрителите. Жълто-черните поведоха в резултата, но “смърфовете” успяха да направят пълен обрат още до почивката, а освен това ботевистите останаха с числено намален състав.

След почивката обаче момчетата на Стефан Стоянов тотално прегазиха своя съперник и само множеството пропуски пред противниковата врата ги лишиха от победата.

В класирането Ботев е на върха, като има в актива си 10 победи и 1 равенство, като няма допусната загуба. На второ място са “смърфовете”, които са с 9 победи, 1 равенство и 1 загуба. Разликата между двата отбора е само три точки в полза на жълто-черните.

Снимка: academy.botevplovdiv.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker