Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивСтатистикаФутбол

Куриозите на регламента в Първа лига – Ботев (Пд) има повече точки от Локомотив (Пд), но не може да го измести!

След третата си поредна загуба от началото на плейофната фаза на шампионата срещу Черно море в Каварна (3:2), отборът на Локомотив (Пд) твърдо се закотви на последното място в първата “шестица” в класирането на Първа лига.

След края на редовния сезон “смърфовете” завършиха пети, но от началото на втория етап на първенството тимът от “Лаута” записа три разочароващи двубоя – срещу Левски (5:0), ЦСКА-София (1:2) и Черно море (3:2), които го свлякоха до последната възможна позиция с актив от 39т.

Любопитно е, че след изиграването на същия брой мачове – 29, градският съперник Ботев (Пд) вече има 41т., но в крайна сметка заради нововъведения регламент на първенството, той няма как да измести Локомотив (Пд) от 6-ото място.

Както знаете, след края на първенството, класирането се раздели на две части – първа “шестица” и втора “осмица”, като тимовете запазват своя точков актив. Именно във втората група попадна и Ботев (Пд), който завърши на седмо място.

След това “осмицата” бе разделена на две групи от по четири отбора, като първите два от всяка група, след изиграването на мачовете по между си, ще играят 1/2 финали и финал за определяне на тима, изправящ се срещу третия в подреждането на първата “шестица”. Мачът между тези два отбора ще определи участника в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Така Ботев (Пд) попадна в Група “А” с отборите на Монтана, Славия и Верея. След изиграването на първите три срещи, “канарчетата” записаха две победи и една загуба, с което се откъснаха значително от втория в групата – Верея (36т.).

Трябва обаче да отчетем факта, че спечелването на повече точки отстрана на Ботев (Пд), в сравнение с Локомотив (Пд), до голяма степен се поражда от факта, че тимът има за задача да играе с далеч по-нискоквалифицирани отбори.

Подобни

3 Коментара

  1. Ами едно е да падаш от Верея на собствен терен, а останалите ти съперници да изпадат, а друго е да падаш от най-проспериращите отбори в първенството ни! Ботев като са много добри, защо не се класираха в шестицата? Защо не биха Дунав в Коматево? Защо не биха нито веднъж Лудогорец, Левски или Цска? Сега и със 100 точки да са напред, сравнение може да направи само прост човек!

  2. То цялото ни първенство и БФС е жив ташак и магия,вие точките броите,но май забравяте ,че Ботев нямат победа над нито един от първите три отбора!Друго си е да цъкаш за густо с Монтана и Слабия!Като се правят сравнение,нека те бъдат обективни!Нямаше логика да има две четворки ,а точките да им се запазват!Всички трябваше да са приравнени ,за да имат стимул отборите,но това беше необходима съставка за тотото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker