Анализи и коментариБотев ПловдивСтатистикаФутбол

Кръг преди края: Ботев (Пд) е с втората най-слаба атака в “А” група!

Отборът на Ботев (Пд) не изживява най-розовия си период през този сезон. Тимът няма победа вече в 8 срещи на ниво “А” група, като последния успех на тима датира от далечната вече дата 13 март 2016г., когато бе надигран тимът на Черно море с 3:1 на “Коматево”.

Ще успеят ли „канарчетата“ да сложат точка на трудния сезон с „пирова победа“ над шампиона?

Днес, 27.05 петък, отборът на Николай Костов има трудната задача да сложи “победна” точка на тежката кампания срещу шампиона Лудогорец. Нещо, което не е съвсем неочаквано, въпреки полюсните местоположения на двата тима, и като игра, и като сухи данни.

“Зелените” от Разград вече си осигуриха предсрочно петата титла в шампионата, което може да се окаже плюс за желанията на всички в Ботев (Пд) сезон 2015/2016г. да бъде завършен с победа.

botev otbor

Иначе, тимът на “жълто-черните” не се радва на най-добрата си кампания. Те губеха точки срещу най-непретенциозните съперници, допускаха късни голове в някои от своите срещи, а за капак не успяха да защитят клубната чест в последното градско Дерби за сезона срещу Локомотив (Пд) (2:0).

През пролетния полусезон “канарчетата” са постигнали едва две победи, което ги прави един от най-слабите тимове в родния футбол, не само на ниво “А” група.

За радост на своите фенове Ботев (Пд) излезе като победител в третото пловдивско дерби, на 20 февруари 2016г. (1:0), както и във въпросния мач срещу Черно море. Това обаче няма как да задоволи хората, обичащи клуба, след като в следващите 11 мача (след Дербито) бяха навъртени 7 загуби и 3 равенства – нещо, което не бе очаквано от най-големите песимисти, предвид настроението и желанието, с което бяха изкравани мачовете отстрана на “жълто-черните”.

Падението на Ботев (Пд) през пролетта доведе до там, че в края на сезона отборът да се нарежда до последния в класирането Монтана по брой на отбелязаните голове. За 31 срещи през този сезон (от статистиката отпадат показателите срещу тима на Литекс) момчетата на Николай Костов са отбелязали едва 25 попадения, с 3 повече от последния в класирането Монтана.

Най-много за “канарчетата” е вкарал халфът Лъчезар Балтанов (7 попадения), който, някак, остана единствения футболист на Ботев (Пд) неповлиян от слабите игри на тима и продължи да се представя на високо ниво в големи периоди от сезона.

botev

Снимка: botevplovdiv.bg

Горчивият привкус в устата на бултрасите обаче се засилва от факта, че вторият най-резултатен футболист за Ботев (Пд) е уругваецът Нико Варела (3 попадения). Латиното напусна Коматево още преди началото на пролетния дял на шампионата.

Това означава, че за 12 срещи през пролетта така и не се намери офанзивен футболист, който да премине котата от 3 попадения.

В последния си мач за този сезон обаче Ботев (Пд) все пак може да се отсрами пред своите верни привърженици, като нанесе загуба на най-силния отбор в родния шампионат в последните 5 сезона. Ако това стане, “канарчетата” със сигурност ще отбележат гол във вратата на разградчани и така поне с малко ще намалят болката от кошмарния малшанс, който ги преследва през този сезон пред гола.

Срещата между Ботев (Пд) и Лудогорец можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Бюлент Мюмюнов/ TribunaPlovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker