ЛокомотивФутбол

Крушарски: Локомотив няма нищо общо с „черно тото“, при Ераносян е нямало дисциплина

Собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски заяви, че иска да се сложи край на спекулациите, че в отбора се играе „черно тото”.

Той не вярва, че капитанът и голмайстор Мартин Камбуров може да участва в уреждане на мачове.
„Не виждам един човек, който е постигнал много, да се занимава с глупости на тази възраст. Не е нужно да казвам, че той се кълне в това, което е, защото един християнин когато се кълне, значи има нещо у него. Няма как да стане. Ако знае Мартин, ще знаят пет човека. Все някой ще изпее песента. Това черно тото искам да спре да се спекулира за Локомотив. Локомотив е набеден и се кара по стари заслуги се набеждава”, сподели Христо Крушарски за „Спортна треска” на БНТ.

Босът обаче намекна, че наистина играчите са бойкотирали треньора Едуард Ераносян, с когото не са били в добри отношения, но не смята, че това е причината за тежката загуба с 0:5 от Левски на „Герена”, която доведе до треньорска смяна.

„Въпросът не е на пари. Едно отпускане, лежерно отношение и няма дисциплина, изпусната е дисциплината, Ако в моята фирма има проблеми, значи виновен съм аз. Единственият човек, който държи дисциплината – това е треньорът. При всяко идване на треньор той казва „Аз нося отговорност”. Но каква отговорност? Когато стане напечено, отговорността е на този, който плаща. Не са се стиковали момчетата с треньора. Нещо е станало дребно и те са тънкообидни и работата е тръгнала назад. Кормчията управлява схемата. Ако треньорът си е на място, какво значи играчи? Играчът да не е богопомазан. Ако треньорът реши, може да го сложи на пейката, после зад пейката и после извън портала. Ще му поема разходите до края да си замине с чест и да има ред”.

Крушарски очаква подобрение в Локо с назначаването на Воин Войнов.
„Аз се боря с бурите, така че клубът излиза с чест от тях и вече нещата се нареждат. Вече има старши треньор, доста улегнал и добър мой приятел. До края Локомотив пак ще вдигне парата и ще тръгне смело по релсата. Новият треньор държи да върнем публиката и момчетата да заиграят мъжки футбол. Той е доста голям психолог и бързо ще надъха момчетата да почнат да показват това, което могат. Нашият отбор има кадри, които много малко отбори имат. Воинът прие предложението да изкара до края на сезона. Ние сме си направили една друга голяма перспектива с него и той държи да си я изпълни”.

„Смърфовете” обаче почти сигурно ще имат нов треньор за следващия сезон, потвърди Крушарски и разкри, че досега е инвестирал около 3 млн. лева в клуба, но иска вече да започне да печели и пари от футбола.
„Локомотив е хоби, което е свързано с бизнес. Във футбола ако всичко е сложено в правилна посока, може да се печели. Не обвинявам никого от моите колеги. Домусчиев показа, че прави нещо. Е, той прави пари с пари. Аз влагам във футбола 5 години, но след третата година трябва да започна да вадя пари. Над 3 млн. лева съм дал досега. Едните са под формата на заем, другите ги опростих. Третата сума е дадена да се изплатят задължения към данъчни, четвъртата сума е дадена за изплащане към футболисти и тази година Локомотив излезе на печалба, за да може ако се класираме за Лига Европа да нямаме спънки от тази страна. Ако нямаме цел за Европа, значи няма смисъл да се занимаваме с нищо. Аз съм им обещал една добра премия. Финансовата част ще ги заинтригува и ще тръгнат да подрежем и някоя друга глава. Имат една заплата закъснение. Разбрахме се, че до края на май ще бъде изчистено всичко”.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker