Локомотив ПловдивТопФутбол

Крушарски култов: Треньорите трябва да бачкат, а не да се пъчат! Томаш да се променя, не аз

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира актуални теми около “смърфовете”. Той се обърна индиректно към наставника на тима Александър Томаш.

profittips-the best football tips

Г-н Крушарски, какъв е прочиtът ви за промените във формата на плейофите в Първа лига за следващия сезон?
– Всичко зависи от театъра, който предлагаме на терена. Ние всички чакаме последния момент, за да кажем, че някой ни е изял манджата. Без значение дали ще се бориш за Европа от първо до трето място, или от шесто до дванадесето например.

Много ли са 16 отбора за Първа лига и трябваше ли да бъде намален броят им?
– След като хората имат пари за футбола, защо да не си ги харчат. Дали ще са 16, или 20 отбора, стига да е интересно първенството. Този сезон има интрига за това кой ще изпадне, кой ще играе бараж за Европа. Но в първите шест отбора вторият и третият сега ще се ядат, а другото е безсмислено. Както и да го направят първенството, трябва да стане интересно, за да има публика на стадиона. Няма ли фенове, нищо не става. Какъвто и формат да направим, ако мачовете не са интересни и не се трупа публика по стадионите, е безсмислено.

На двубоя ви с Левски се събра доста публика, при положение, че вече и двата тима не сте в битката за Европа…
– Да, никой не очакваше, че ще дойдат толкова хора. Нашите фенове са си верни. С тях си имам отношение и държа на реда и порядъка. Но си се разбираме. Е, има и зрънца, на които не им харесвам, но да си намерят по-хубав и да си го гледат, и да му се радват. Аз не съм злопаметен човек, но този, който не ме познава, не трябва да ме коментира.

Какво да очакват феновете на Локо Пловдив през лятото?
– Подготовката ни ще си е на базата в Говедарци. Селекцията си върви. Не виждам да се натискат да дойдат при нас Роналдо и Меси. На Модрич му предложих, но ми отказа човекът. Малка му била територията. Така че каквото дойде, каквото си вземем, това ще е. И най-накрая българските треньори трябва да разберат едно. Нужно е да бачкат, да вадят кадри, а не да им доставям готови такива и те само да се пъчат и да казват, че някой им пречи. Всеки треньор трябва да се замисли какво и кой футболист е създал. Това, което му е подадено от юношите, той трябва да го развие и да го вкара в правия път. Ние имаме доста млади момчета и ако треньорът продължи в същия дух да ги доразвие, нещата ще се получат. Защото, да ви кажа, това, което ние се разбрахме, не се случва. Не виждам да им се дава шанс достатъчно. Онзи ден срещу Левски, като влязоха Бубакар Дион и Евандро, какво се случи през второто полувреме?! Пускай младежа, нека да трупа опит. Крушарски на никого не пречи, а само си харчи парите и казва какво да се прави и как, за да има успех. Аз съм създател на предприятие, не съм разрушител. Така че треньорът да си прави сметката, че трябва да се променя. Той да се променя, а не аз. Той трябва да създава кадрите, а не само да ми ритат топката. Отзад да я държат 20 минути и пет минути да търчат напред.

profittips-the best football tips

Томаш обаче е свързван с треньорския пост в ЦСКА…
– Аз не съм в час. Мен никой не ме търси, за да се крия. За мен не пише, че ме иска някой. Аз мисля, че тези лакардии вече трябва да свършат, да се саморекламираме. И мен ме искат за собственик, ама дали имам възможност?! Това е другият момент. Те и за Локомотив много хора говорят, че искат да са собственици, но ако може някой да им даде пари и те да ги управляват на готово. Аз такива съм ги видял много за осем години, ама много.

Какво става с базата в кв. „Тракия“? На мача с Левски имаше плакат срещу вас по тази тема…
– Два терена съм направил. Нека да извадят те да видим какво става с базата. Всеки си гледа собствената кошара. Два терена тази година ще има. Да ми каже някой от тези, които само искат, какво е направил той лично? Много е лесно да вдигаш плакат. Терените може сами да ги видите, те са пред засяване. В Говедарци, в Самоков, основният терен на „Лаута“, „Кошарата“ кой ги направи? Аз с мои пари. Иначе искат да помогнат, но викат – дай парите да ти ги похарча аз.

profittips-the best football tips

Появи се информация, че спортният директор Илко Пиргов може да започне работа в Спартак Варна, има ли такава възможност?
– Илко Пиргов ще остане при нас, докато аз съм тук.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker